Gebruik van gesplitste rollagers om de efficiëntie van de faciliteit te verhogen en downtime te verminderen

- Oct 07, 2019-

Gebruik van gesplitste rollagers om de efficiëntie van de faciliteit te verhogen en de uitvaltijd te verminderen


Ongeacht de specifieke toepassing of sectorfocus, efficiëntie is de sleutel om geoptimaliseerde activiteiten in industriële installaties te garanderen. Maar hoge efficiëntie betekent meer dan alleen geavanceerde apparatuur en uitgebreide kwaliteitsborging; het betekent ook het gebruik van hoogwaardige, betrouwbare componenten in alle machines en apparaten. Doen wat nodig is om de machines draaiende te houden.

Vooral gesplitste rollagers bieden een grote veelzijdigheid en verstrekkende voordelen. Dankzij minder onderhoud en minder vervangingen dan traditionele massieve rollagers , worden gesplitste lagers gebruikt in een reeks toepassingen om stilstand te verminderen, kosten te besparen en de algehele veiligheid te verhogen. Deze veelzijdige componenten zijn snel en eenvoudig te installeren en te vervangen en zijn essentieel voor elke faciliteit die consistente operationele efficiëntie vereist. Ze zijn verkrijgbaar als directe vervanging bij vervangingen dimensioneel ten opzichte van standaard SAF sferische rol- en cilindrische roleenheden met zowel metrische als inch asafmetingen.

De basis van splitrollagers

Kussenblok Split Roller Style Bearing.png Deze componenten worden typisch gebruikt in toepassingen die het gebruik van lagers op moeilijk bereikbare plaatsen langs een lijnas vereisen; gesplitste lagers hebben een split-to-as-functie, waardoor ze kunnen worden gemonteerd zonder toegang tot de aseinden. Dit zorgt op zijn beurt voor een gemakkelijke, veilige montage rond de assen, waardoor de totale stilstandtijd en arbeidsbehoeften worden verminderd.

Omdat splitlagers in twee helften worden geleverd, zijn ze zeer eenvoudig te installeren, inspecteren en vervangen. In feite kunnen splitlagers vaak een 90% kortere montagetijd opleveren. Met de standaardfuncties van massieve rollagers, maar met het gemak van eenvoudige montage rond een as - en zonder de noodzaak van dure speciale ontwerpen of gereedschap - dienen gesplitste lagers als veelzijdige oplossingen in vele soorten faciliteiten.

Gemeenschappelijke toepassingen met gesplitste rollagers

Hoewel gesplitste lagers worden gebruikt in een breed scala aan toepassingen, zijn ze vooral handig voor bulkoverslagactiviteiten . Chemie en voedselverwerking maken bijvoorbeeld vaak gebruik van splitlagers. IJzer- en staalproductiesectoren zijn ook sterk afhankelijk van splitrollagers, net als de olie-, petrochemische , scheepvaart- en energieopwekkingssectoren .

Deze componenten worden ook op verschillende andere gebieden gebruikt, zoals waterbehandeling en pulp-, papier- en suikerverwerking. Vrijwel elke industrie kan profiteren van het gemak dat deze componenten bieden.

De voordelen van splitlagers

In veel gevallen ligt het werken met splitlagers voor de hand. Ze verlagen de operationele kosten, waardoor aanzienlijke kostenbesparingen mogelijk zijn; ze verminderen de uitvaltijd die nodig is voor het verplaatsen van apparatuur of het vervangen van lagers; en ze maken personeel en middelen vrij, waardoor er meer aandacht is voor andere belangrijke taken.

Het kooiclipontwerp uit één stuk van de lagers maakt nauwkeurige kooiuitlijning en eenvoudige installatie mogelijk. Ze kunnen worden ontworpen met een breed scala aan standaardsteunen en behuizingen, en beschikken over een hoge radiale belasting en snelheden. Deze veelzijdige componenten zorgen ook voor flexibele afdichting, zelfuitlijningsopties en eenvoudige uitwisselbaarheid tussen de ontwerpen van verschillende merken. En tijdens lagerinspecties of onderhoud kan apparatuur worden onderhouden zonder dat er verschillende lagertypen, koppelingen , tandwielen, enzovoort nodig zijn.

Assemblage is ook eenvoudig; apparatuur en machines hoeven niet te worden verstoord, en markeringen zijn opgenomen in alle splitlagers om te helpen bij de positionering en oriëntatie van het onderdeel.