Precisieniveaus - 6 manieren om de levensduur van uw lagers te verlengen

- Oct 22, 2019-

Precisieniveaus - 6 manieren om de levensduur van uw lagers te verlengen


  • Delen

Bij Emerson Bearing begrijpen we hoe cruciaal het is om de juiste peiling voor de juiste toepassing te kiezen. Als u de levensduur van uw lager wilt verlengen, moet u eerst rekening houden met het soort dingen dat slijtage kan veroorzaken, zodat ze kunnen worden vermeden of opgelost.

RZK8YhSB6paxD7hxLEBckrDlkHOw0R-qgJGuA6970io • Hoge S- snelheden - Als een wentellager met een snelheid werkt die hoger is dan zijn limiet, zal het sneller slijten en voortijdig falen. Hoge snelheden in combinatie met trillingen en spanningen als gevolg van onevenwichtige krachten kunnen veel slijtage aan de geleidingsvlakken van de kooi veroorzaken en het lager ongelijkmatig laten lopen. Een eenvoudige corrigerende actie is om ervoor te zorgen dat de geleidende gezichtskooien goed zijn gesmeerd. Bovendien, als het lager licht wordt belast met hoge snelheden, kan dit slip veroorzaken tussen de rollende elementen en de loopbaan, wat ook slijtage zal veroorzaken. In dit geval moet de belasting van het lager worden verhoogd.
• Snelle verandering van snelheid - Grote versnellingen en vertragingen kunnen slippen veroorzaken tussen de rollende elementen en de loopbanen, wat resulteert in uitgebreide slijtage. Om dit soort slijtage te voorkomen, is het mogelijk om lagers met kleinere doorsneden en kleinere rollende elementen te gebruiken, of een lager met kooien van licht metaal of kunststof, of het lager axiaal te voorspannen.
• Smering en onderhoud - Zoals hierboven opgemerkt, speelt smering een belangrijke rol bij het onderhoud van een lager; de levensduur van een smeermiddel is echter beperkt. Leeftijd, omgevingscondities en mechanische stress kunnen ervoor zorgen dat een smeermiddel afbreekt, wat kan leiden tot slijtage. Lageronderhoud in de vorm van nasmering kan de levensduur van uw lager verlengen, maar het is misschien niet erg economisch voor uw toepassing.
• Afdichting - Het kiezen van de juiste soort afdichting en het relatieve afdichtingsvet voor uw lagers kan hun levensduur aanzienlijk verlengen door te voorkomen dat vuil en deeltjes de lager storen.
• Levensduur en operationele veiligheid - In veel gevallen slijt een lager vóór de machine waarin het wordt gebruikt en moet het worden onderhouden of vervangen. Onverwacht lagerfalen kan de werking negatief onderbreken, maar in het algemeen is lagerverlies geen verrassing. Falen ontwikkelt zich in de loop van de tijd en regelmatige controle van de lagers zal u de maximaal mogelijke operationele veiligheid geven. De frequentie van de benodigde inspectie hangt af van de hoeveelheid belasting op het lager.


Voor meer informatie over onze producten en een offerte, stuur een e-mail naar uw vraag naar: info@jxtcbearing.com