Precisieniveaus - Meer informatie over juiste toleranties om de levensduur van de lager te verlengen

- Oct 22, 2019-

Precisieniveaus - Meer informatie over juiste toleranties om de levensduur van de lager te verlengen


  • Delen


Heb je ooit naar een peilingcatalogus gekeken en voelde je je alsof je een vreemde taal aan het lezen was, met lagertoleranties geschreven in een reeks letters waarvan je zeker weet dat ze logisch zijn? Bij Emerson Bearing willen we u helpen bij het kiezen van de juiste peiling voor uw toepassing. Daarom hebben we deze blogpost opgesteld om u te helpen de taal van dragende toleranties te ontcijferen.

De basisanatomie van een lager bestaat uit een binnenring met een bepaalde dikte, een buitenring met een bepaalde dikte en rollende elementen die tussen de twee passen, waarvan de toleranties worden gereguleerd door ISO 492 en DIN 620-normen. Lagertoleranties kunnen worden onderverdeeld in drie groepen: maatnauwkeurigheid, vormnauwkeurigheid en loopnauwkeurigheid:

Maatnauwkeurigheid verwijst naar de externe afmetingen van een lager en verschillende letters komen als volgt overeen met verschillende afmetingen:

0UX_hB9iBD5f6if6JvraPazYmQh6HLrg2o2WSAKIvLkQA4uO5PhCqs3kxB4Tuhl1k_gR5quCe6NvOlhJ-y_AiI
• Boring diameter (diameter van de binnenring) = d • Buitendiameter = D • Breedte van de binnenring = B • Breedte van de buitenring = C

Toleranties van maatnauwkeurigheid zijn een maat tussen de doelwaarde en de werkelijke dragende dimensie, ook wel de toelaatbare maatafwijking genoemd. Metingen worden meestal langs één vlak uitgevoerd. De symbolen voor de gemiddelde boring en buitendiameter toleranties zijn d mp en D mp .

Vormtoleranties bepalen hoeveel een peiling kan afwijken van de ideale vorm (bijv. Cilindriciteit, loodrechtheid, etc.) en ze worden aangegeven door de letter V. Dus de maximale variatie in de gemiddelde boring en buitendiameter toleranties worden aangegeven door V dmp en V Dmp . Maat- en vormtoleranties zijn belangrijk voor het bepalen van geschikte as- en huispassingen.

Loopnauwkeurigheid verwijst naar de toleranties die betrekking hebben op hoe nauwkeurig de peiling is tijdens het lopen. Het omvat radiale, axiale, binnenste ringzijde (K ia ) en buitenste ringzijdeuitloop (K ea ). Bij het kiezen van een lager is het belangrijk om rekening te houden met de nauwkeurigheidstoleranties in de ontwerpfase om trillingen en verkeerde uitlijningen in uw assemblage te minimaliseren.

Lager tolerantienormen geven ook de hoeveelheid precisie in een lager aan. Voor de meeste toepassingen zijn lagers met normale precisie (ABEC1 / P0) voldoende. Voor bewerkingsgereedschappen, meetinstrumenten en andere speciale toepassingen (die in het algemeen hoge snelheden, stille werking of hoge bedrijfsnauwkeurigheid vereisen) zijn echter lagers in klassen met kleinere toleranties vereist.

Voor meer informatie over onze producten, stuur een e-mail naar: info@jxtcbearing.com