Laag volume bestellingen voor op maat gemaakte keramische lagers

- Jun 17, 2020-

Kleine bestellingen voor op maat gemaakte keramische lagers


SMB185 - Ceramic bearings openJXIN Bearings, leverancier van keramische lagers, kan nu kleine bestellingen van op maat gemaakte keramische lagergroottes uitvoeren na een vijfjarige sterke relatie met een gespecialiseerde keramische lagersfabriek in China. Ingenieurs moesten zich eerder inzetten voor grote ordervolumes van keramische lagers op maat om de fabricagekosten op maat te dekken, maar JXIN Bearings heeft de markt nu opengesteld voor kleinschalige projecten.

Bestellingen van op maat gemaakte lagers - denk aan excentrieke maten die niet worden gebruikt in algemene toepassingen - moeten normaal gesproken de kosten dekken die gepaard gaan met het maken van een gloednieuwe lagervorm. Voor materialen met een lagere waarde, zoals staal, zijn vaak duizenden bestellingen nodig om de kosten te dekken. Voor materiaal met een hogere waarde, zoals keramiek, kunnen kleinere aantallen lagers de nieuwe matrijskosten subsidiëren.

Maar zelfs met de hoge materiaalwaarde is het vermogen van SMB Bearings om een ​​kleine hoeveelheid op maat gemaakte keramische lagers te leveren ongebruikelijk. De klanten van SMB Bearings kunnen kleine hoeveelheden bestellen van ongeveer drie of vier lagers, zelfs voor minder voorkomende soorten lagers, zoals hoekcontactkeramische lagers, waar grote bulkbestellingen vaak niet nodig zijn.

"De afgelopen vijf jaar hebben we een sterke relatie opgebouwd met de fabriek", legt Chris Johnson, algemeen directeur van JXIN Bearings, uit. “Dit heeft ons in staat gesteld onze klanten de vrijheid te geven om het lagertype en de afmetingen te bestellen die het meest geschikt zijn voor hun toepassing, zonder te worden beperkt door grote minimale volumekosten.

“Keramiek staat bekend om zijn ongelooflijke corrosiebestendigheid en lage wrijvingseigenschappen. Als ingenieurs of academici vanwege orderbeperkingen geen toegang hebben tot keramische lagers, zouden ze een echte kans kunnen missen om te innoveren of te slagen in hun project. Daarom kijken we uit naar de kleinschalige projecten met onze op maat gemaakte service met een lager volume. ”

Keramische lagers zijn geschikt voor vijandige omgevingen, zoals toepassingen met hoge temperaturen of gebieden met bijtende chemicaliën of vloeistoffen. Deze lagers zijn duurder dan staal, maar zorgen voor minder wrijving, minder gewicht en gaan veel langer mee dan stalen varianten. Dit betekent dat ze mogelijk lagere totale eigendomskosten (TCO) hebben, ondanks het aanvankelijk hogere prijskaartje.

JXIN BEARING kan vele soorten lagers leveren volgens klantspecificatie, waardoor ze afstand kunnen nemen van het standaard assortiment diameters dat door andere leveranciers wordt aangeboden.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com // whatsapp: 008613559751737