MACHINEONTWERP ----- Rechte rollagers

- Nov 04, 2019-

MACHINEONTWERP ----- Rechte rollagers


Rechte rollagers

Rechte rol of cilindrische lagers lopen in cilindrische toevoerkanalen en hebben een lage wrijving, een hoge radiale belastbaarheid en een hoge snelheid. Rollagers zijn cilindervormige lagers waarbij het contactpunt tussen het lager en de race een lijn is in plaats van een punt. De belasting wordt verdeeld over een groter gebied en zorgt ervoor dat het lager een grotere belasting aankan. Om de neiging tot scheeftrekken te minimaliseren, is de lengte van de rol niet veel groter dan de diameter van de rol.


3. Rechte of cilindrische rollagers kunnen worden gevonden in toepassingen zoals transportbandrollen, die nodig zijn om zware radiale belastingen te dragen.

Hun gebruikelijke ontwerp is vrij om axiaal te zweven en ze hebben rolgeleidende flenzen aan beide zijden van een ring en geen aan de andere kant. Hierdoor kan het lager uitzetten als gevolg van thermische activiteit bij gebruik in combinatie met de vaste locatie van een kogellager aan het andere uiteinde. Een drukbelasting kan in één richting worden ondersteund als een geleidende flens wordt toegevoegd aan een van de tegenoverliggende ringen. Een tweede flens kan worden toegevoegd voor tweerichtingskracht.