MACHINEONTWERP --- Druklagers

- Nov 04, 2019-

MACHINEONTWERP --- Druklagers

Stuwkracht lagers

Ontworpen om hoge drukbelastingen te verwerken, worden rol-druklagers meestal aangetroffen in tandwielen die worden gebruikt voor auto-transmissies tussen versnellingen of tussen de behuizing en roterende assen. De schuine tanden die worden gevonden in schroefwielen die worden gebruikt in auto-transmissies produceren een hoge stuwkracht die wordt ondersteund door de rol-druklagers. Rol-druklagers schuiven binnen een rol-race contact om de variatie in oppervlaktesnelheid aan te pakken die ontstaat als gevolg van de variërende diameter over de contactzone.


8. Kogeltaatslagers zijn ontworpen om vrijwel uitsluitend duwlasten te verwerken in toepassingen met lage snelheid en laag gewicht. Een voorbeeld van het gebruik ervan zou zijn in barkrukken waar ze worden gebruikt om de stoel te ondersteunen.

Kogel-druklagers bestaan uit twee gegroefde platen met een set ballen ertussen. De bal-race contacten hebben een glijdende actie die wordt verhoogd bij hoge snelheden door de middelpuntvliedende kracht op de ballen. Cilindrische roltaatslagers zijn beperkt tot ongeveer 20% van de snelheid van de radiaal gelagerde tegenhanger en kogeltaatslagers zijn beperkt tot 30% van de snelheid van hun tegenhanger.