Mechanische installatie van lagers

- May 06, 2019-

Mechanische installatie van lagers

Het is erg belangrijk om lagers op de juiste manier te installeren om er zeker van te zijn dat ze goed zullen werken en dat het volledige potentieel voor de levensduur wordt bereikt. Onjuiste lagers kunnen leiden tot vroegtijdig falen of potentiële veiligheidsrisico's.

Voorbeelden van een onjuiste montage zijn het gebruik van een hamer of een fakkel. Om ervoor te zorgen dat de installatie soepel verloopt, is het belangrijk dat alle veiligheidsmaatregelen worden aangepakt, de procedure wordt begrepen en er voldoende tijd is om het project correct uit te voeren.

Door ervoor te zorgen dat u over het juiste gereedschap en de juiste training beschikt, verlengt u de levensduur van het lager en het object waaraan u het bevestigt. Tijdens het installeren van het lager is het verplicht om persoonlijke beschermingsmiddelen (PBM) te dragen om uw veiligheid te garanderen.

Hoe een lager mechanisch te installeren

Bij het installeren van een lager, is het belangrijk om te onthouden om het lager gewikkeld te laten totdat het gereed is voor gebruik. Zorg ervoor dat het lager dat als vervanging wordt gebruikt, exact overeenkomt met het lager dat wordt verwijderd.

Er zijn een aantal manieren om er zeker van te zijn dat de nieuwe peiling exact hetzelfde is. Een daarvan is om metingen te doen en de andere is om te controleren of de onderdeelnummers overeenkomen. Dit nummer is te vinden in een catalogus waarin de afmetingen en toleranties van de ringen worden vermeld.

De meeste fabrikanten markeren de ringen van een lager zodat deze gemakkelijk te vinden zijn. Het is het beste om beide methoden te gebruiken om er zeker van te zijn dat de lagers perfect aansluiten.

Vervolgens moeten de behuizing en de as vrij zijn van groeven en bramen. Een lichte machine-olie kan worden gebruikt voor het verwijderen van vocht of zuren. Ervoor zorgen dat het hele gebied schoon is tijdens het hele proces. De vorm, afmeting en reinheid hebben allemaal invloed op hoe lang het vervangingslager meegaat.

Om een lager met een diameter van minder dan 50 millimeter te monteren, gebruikt u een lageraandrijving als de ringen zijn geïnstalleerd met een lichte perspassing.

De aandrijfgereedschappen die moeten worden gebruikt, bestaan uit een metalen buis, polymeer-slagringen en een dode slaghamer. Dit kan worden gebruikt met olie- en vetafdichtingen en bussen. Zorg ervoor dat u de juiste ring voor ring en slagring gebruikt.

Het is belangrijk om de juiste huls en slagringmaat te gebruiken en ervoor te zorgen dat het lager niet wordt gespannen tijdens het zitten.

Een prieelpers gebruiken

Een prikpers kan worden gebruikt als een veilige methode voor de installatie van lagers. Wanneer de pers in gebruik is, moet deze met bouten op de grond of een stevige werkbank worden bevestigd. Voor hefboomwerking wordt gebruik gemaakt van een lang handvat, rondsel en rek.

Wanneer het handvat wordt ingedrukt, daalt het rek. Zorg ervoor dat u nooit een pijp op de handgreep bevestigt. Druk langzaam op de pers. Een gleufplaat wordt gebruikt om het machinestuk te ondersteunen. Dit geeft toegang tot de schacht.

Het is belangrijk om een juiste blokkering van de lagerringen te gebruiken, zodat de uitlijning en de kwadratuur van het werkstuk gelijkmatig zijn. Zorg ervoor dat de lagerringen op de juiste manier worden geblokkeerd, zodat de montagekrachten niet door de rolelementen worden overgedragen. Dit zou deuken op de paden van de looppaden veroorzaken.

Het installeren van lagers is een moeizaam proces. Zorg ervoor dat u alle veiligheidsmaatregelen opvolgt om ervoor te zorgen dat de installatie van uw lagers soepel verloopt.

Voor meer infomation.pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com