Precisie kogellagers in miniatuur en instrument in robotica

- Oct 09, 2019-

Precisie kogellagers in miniatuur en instrument in robotica


Lager Basics

Met een constante doorsnede zorgen lagers met dunne secties voor aanzienlijke ruimtebesparing en algemene gewichtsreductie - ideale voordelen bij het ontwerpen van geavanceerde producten met kritische toepassingen. De dwarsdoorsnede, die meestal vierkant is, blijft constant, zelfs in lagers met grote boringdiameters. Vaak gebruikt wanneer ruimtebeperkingen of specifieke ontwerpconfiguraties het gebruik van conventionele lagers verhinderen, zorgen lagers met dunne secties voor veelzijdigheid in veel toepassingen en komen ze in een reeks contacthoekontwerpen, waaronder radiaal contact, hoekcontact en vierpuntscontact.

Miniatuurkogellagers, ondertussen, zijn kleine lagers die ballen als hun rollend element gebruiken. Handig in een breed scala van rrsGQez3sK4IYoWTi6UWQJgQmB8Zz56AVvQdcWFMo9g-500x332-1.jpg toepassingen, miniatuur precisielagers helpen de wrijving te verminderen tussen onderdelen die onafhankelijk moeten bewegen, terwijl ze effectief ruimte besparen in krappe toepassingen, zoals medische, instrumentatie- en halfgeleiderapparatuur. De ballen zijn verkrijgbaar in verschillende maten om aan specifieke projectbehoeften te voldoen.

Dankzij hun unieke ontwerpvoordelen worden dunne lagers en miniatuurkogellagers vaak gebruikt in robotica en andere kritische toepassingen.

Gebruikelijke toepassingen voor lagers met dunne secties

In tegenstelling tot de meeste radiale kogellagers , blijft de diameter van de lagers van dunne secties hetzelfde ongeacht de boring, waardoor de systeemkosten worden verlaagd en het algehele ontwerp wordt gestroomlijnd. Hun compacte, lichtgewicht ontwerp maakt ze ideaal voor verschillende robottoepassingen , waaronder human assist, pick and place, halfgeleider en medisch.

Hightech-toepassingen vereisen vaak aangepaste lagers met speciale materialen, oppervlaktecoatings of smeermiddelen om aan gespecialiseerde machinebehoeften te voldoen. Dunne sectie lagers kunnen effectief voldoen aan dit soort applicatie-eisen, waaronder een zeer laag of uniform koppel, hoge positioneernauwkeurigheid, corrosiebestendigheid en compatibiliteit met zeer schone omgevingen. Camera rig-toepassingen maken ook gebruik van lagers met dunne secties, omdat hun lichte gewicht de stijfheid en stabiliteit van het systeem helpt waarborgen.

De uitdagingen van miniaturisatie

Hoewel extreem veelzijdig, kunnen miniatuurlagers verschillende uitdagingen op het gebied van onderhoud en flexibiliteit bieden; hoe kleiner de peiling, hoe belangrijker het is om op de hoogte te blijven van deze zorgen. Ten eerste is regelmatig onderhoud vereist om de levensduur en de soepele werking te behouden. Om dit te garanderen, is regelmatige smering of ingebouwde lagersmering van het grootste belang.

Grootte- en capaciteitsopties kunnen ook relatief beperkt zijn voor miniatuurlagers, wat een probleem vormt voor projecten met een hogere belasting. Als uw toepassing verschillende afmetingen of breedtes vereist, moet u deze koppelen aan een bedrijf dat indien nodig de juiste lagers of aanpassingsservices kan bieden.

In sommige gevallen kan een kleine lagergrootte ook ontwerpflexibiliteit uitsluiten. Combineer met een leverancier die de opties kan bieden die u nodig hebt, of u nu op zoek bent naar corrosiebestendige coatings, keramische ballen of verwisselbare componenten.