Efficiëntere lagersmering

- Jun 03, 2020-

Efficiëntere lagersmering

De tijd die wordt besteed aan het smeren van bussen kan aanzienlijk zijn.

Hoewel sommige smeerbeurten wereldwijd geautomatiseerd zijn, wordt veel nasmering met de hand uitgevoerd met behulp van een vetspuit. Dit betekent dat de tijd die wordt besteed aan het smeren van één smeerpunt in totaal tussen de drie en vijf minuten bedraagt ​​voor de betrokken medewerker, of het nu gaat om smeertechnicus, onderhoudsmonteur of machinebediener.

Dit lijkt misschien niet veel tijd, maar bedenk dat de gemiddelde machine 20 smeerpunten kan hebben, met een typische graafmachine met een 1. 4 t bak met {{1 }} 8 smeerpunten, een typische 213 HP vliegwiel grader met 25 punten, een typische 31 t vrachtwagen met 22 punten en een typische {{9} }, 7 bucket loader met 20 punten. De tijd die aan het smeren wordt besteed, loopt snel op tot tussen een uur en meer dan anderhalf uur voor het smeren van één machine.

Ben je er nog steeds niet van overtuigd dat smeren tijdrovend is? Bedenk dat, hoewel sommige smeerpunten wekelijks of maandelijks moeten worden gesmeerd, sommige smeerpunten mogelijk eenmaal per dag, zeven dagen per week moeten worden gesmeerd. Voor apparatuur die hoogfrequent smeren vereist, kan de tijdsbesteding voor smering oplopen tot zeven tot tien en een half uur per week.

Bovendien kunnen, afhankelijk van de grootte van de fabriek of de omvang van de vloot, het totale aantal smeerpunten dramatisch toenemen, wat bijdraagt ​​aan een reeds aanzienlijke smeringsarbeidlast.

Aangezien de onderhoudsvereisten al aanzienlijk zijn, stelt Vesconite Bearings technisch adviseur Eddie Swanepoel voor om over te schakelen naar onderhoudsvrije, olievrije, drooglopende, corrosiebestendige polymeerbussen, ook wel bekend als glijlager.

For more infomation,pls email to : info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737