Over de kenmerken van wentellagers

- Jan 19, 2018-

Het wentellager is verdeeld in centripetaal lager en druklager volgens de verschillende belastingsrichting of de nominale contacthoek die het kan weerstaan. Het radiale contactlager is een centripetaal lager met een nominale contacthoek van 0, en het middelpuntzoekende hoekcontactlager is een centripetaallager met een nominale contacthoek groter dan 0 tot 45. Het axiaal contactlager is een druklager met een nominale contacthoek van 90, en het duw hoekige contactlager is een druklager met een nominale contacthoek groter dan 45 maar minder dan 90.

De vorm van het rollichaam kan worden onderverdeeld in kogellagers en rollagers. Het rollager volgens het type van rol is verdeeld in: cilindrisch rollager, naaldrollagers, verminderde rollagers en self-aligning rollagers.

Volgens zijn werk kan worden onderverdeeld in de kern uitlijnende lagers ---- loopvlak is bolvormig, kan aanpassen aan de as van de twee rollen hoekafwijking en hoekbeweging van lagers en niet-uitlijnende lagers (stijve lagers) ---- kan impedantie raceway as hoek offset lagers.

Het aantal kolommen op basis van het rollichaam is verdeeld in één rij lager, dubbele rij lager en multi rij lager.

Volgens zijn delen (ferrule) kan worden gescheiden in scheidbare lagers en onafscheidbare lagers.

Volgens zijn structurele vorm (als er geen vullende groef is, is er geen binnen-, buitenring- en ringvorm, de structuur van de vasthoudrand, zelfs als er geen kooi is, enz.) Kan ook worden verdeeld in een verscheidenheid van structurele soorten.

De grootte is verdeeld in miniatuurlagers (<26 mm),="" kleine="" lagers="" (28-55="" mm),="" kleine="" en="" middelgrote="" lagers="" (60-115),="" middelgrote="" en="" grote="" lagers="" (120-190="" mm),="" grote="" lagers="" (200-430="" mm)="" en="" extra="" grote="" lagers="" (=""> 440 mm).

Volgens toepassingsgebieden zijn verdeeld in motorlagers, walserijlagers, hoofdlagers enzovoort.

Volgens het materiaal is verdeeld in keramische lagers, kunststof lagers.