Glijlagers (glijlagers) en de assen die ze bevrijden

- Jul 28, 2020-

Glijlagers (glijlagers) en de assen die ze verwijderen

Zoals eerder vermeld - in de FAQ Gewone lagers: wat zijn dat? - glijlagers zijn gemaakt van veel grafiet, brons en kunststoffen die PTFE, nylon en polyacetaal bevatten. Door materiaalverbeteringen worden plastic glijlagers (of glijlagers) steeds gebruikelijker, zelfs bij veeleisende bewegingstoepassingen.

Asmateriaal en slijtage van glijlagers

De assen waarop glijlagers rijden, hebben een aanzienlijke invloed op de prestaties en levensduur van glijlagers. Een veel voorkomende optie is koudgewalst koolstofstaal. Dit asmateriaal zorgt voor een geschikt pasvlak voor glijlagers van polymeren. Keramische asoppervlakken veroorzaken meer slijtage, maar worden soms gekozen vanwege hun vermogen om zware omgevingsomstandigheden te weerstaan. Hoewel aluminium assen licht van gewicht zijn en gemakkelijk te bewerken, veroorzaken ze ook een versnelde slijtage van glijlagers. Aluminium as gemaakt van geanodiseerd licht verbetert de montageprestaties.

sleeve bearing surface roughness

Asoppervlakken voor koppeling met glijlagers mogen niet te glad of ruw zijn.

In feite mogen asoppervlakken voor koppeling met glijlagers niet te glad of ruw zijn. Te verzachte oppervlakken zullen stick-slip adhesievariaties veroorzaken, wat op zijn beurt een hogere wrijvingsweerstand veroorzaakt bij lagerbewegingen. Een groter verschil tussen dynamische en statische wrijving zorgt voor snellere lagerslijtage en schokkerige bewegingen.

Daarentegen schuren te ruwe asoppervlakken glijlagers snel af. In feite kunnen de slijtagesnelheden die worden veroorzaakt door aslagerinterfaces honderdvoudig variëren. Sommige fabrikanten bevelen asoppervlakken aan tot 64 rms (root mean square) voor precisietoepassingen die een lage wrijving vereisen; een gladdere as met een ruwheid van ongeveer 20 rms is geschikter wanneer een lange levensduur van het glijlager een ontwerpdoelstelling is.

Bedenk dat de werkelijke uitdrukking van oppervlakteruwheid is afgeleid van metingen van de microscopisch kleine pieken en dalen van een oppervlak. Ra is een alternatieve maatstaf die sommigen in de industrie gebruiken om ruwheid te kwantificeren - in dit geval als eengemiddelderuwheid van de pieken en dalen van een oppervlak. De twee maten drukken dus dezelfde kwaliteit uit, alleen in verschillende formaten. Merk op dat grote en afgelegen pieken of gebreken op een asoppervlak de RMS-waarde meer zullen beïnvloeden dan de equivalente Ra-waarde.

Voor meer informatie over onze producten en een offerte kunt u een e-mail sturen naar:info@jxtcbearing.com& whatapp: 0086135597537