Glijlagers: wat zijn ze?

- Jun 03, 2020-

Glijlagers: wat zijn ze?

Glijlagers zijn cilindrische hulzen die lichte tot matige radiale belastingen dragen. Ze schuiven radiaal of axiaal over assen om een ​​roterende beweging of lineaire beweging (of soms beide) van deze belastingen mogelijk te maken. Alle soorten glijlagers zijn compact en lichtgewicht met een hoge sterkte / gewichtsverhouding.

91eoaU4Dm7LGlijlagers hebben geen van de bewegende delen die wentellagers hebben, dus minimaliseer faalpunten; ze zijn ook kostenbesparend voor zelfs redelijk robuuste toepassingen. Veelvoorkomende variaties zijn metalen glijlagers (die vaak belastingen op een hydrodynamische of volledige smeerfilm dragen) en zelfsmerende plastic lagers in een reeks geometrieën voor bussen, druklager en integrale glijtoepassingen.

Glijlagerwaarden zijn gedeeltelijk gebaseerd op testresultaten en de materiaalmodulus van elasticiteit, buigsterkte, Shore-D hardheid, maximale oppervlaktedruk en loopsnelheid, rotatie en maximale belastbaarheid - waarbij de laatste betrekking heeft op het materiaal van het glijlager begrenzing. (Bedenk hier dat de compressielimiet het punt is waarop 0. 2% permanente vervorming optreedt.)

Bovendien drukt een druksnelheid (PV) -waarde het draagvermogen van het glijlager uit - meestal in psi maal het as-toerental. Houd er echter rekening mee dat PV-waarden slechts één zijn om te helpen bij het bepalen van het totale laadvermogen van een glijlager - vooral wanneer een PV-uitdrukking ingenieurs zou kunnen misleiden door te denken dat een glijlager buitengewoon hoge belastingen kan dragen als de snelheid erg laag is. Met andere woorden, voor het gebruik van PV-waarden moet gelijktijdig rekening worden gehouden met de werkelijke snelheid en belastinglimieten.

For more infomation,pls email to : info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737