Correcte lagering

- Aug 12, 2019-

Correcte lagering

Als precisiedeel moet een wentellager heel voorzichtig worden behandeld om zijn nauwkeurigheid onveranderd te houden. Hieronder staan enkele instructies voor hantering waaraan u zich moet houden bij het hanteren van rollagers.

Zindelijkheid : Vreemde zaken kunnen schadelijke gevolgen hebben voor lagergebruik en levensduur. Om dit te voorkomen, moeten het lager en andere onderdelen die naast het lager zijn gemonteerd, schoon worden gehouden - evenals gereedschap, smeermiddel, wasolie, enz.

Voorzichtig : Wees voorzichtig bij het hanteren van de lager om te voorkomen dat defecten worden veroorzaakt door een schok van een lager. Elke schok kan resulteren in oppervlaktefouten, inkepingen op de loopbaan of rollende elementen en barsten of chippen.

Het juiste gereedschap gebruiken : zorg ervoor dat u het specifieke gereedschap gebruikt dat nodig is voor het installeren en verwijderen van het lager, in tegenstelling tot iets dat niet wordt gevraagd. Dit is vooral belangrijk voor het installeren van een getrokken naaldlager met naaldbeker.

Bescherming tegen roest : er is een roestwerende oliecoating op alle lagers, maar het hanteren van lagers met blote handen kan roestvorming veroorzaken. Draag handschoenen om dit probleem te voorkomen, of jas handen in minerale olie.

Lageropslag : Lagers moeten op kamertemperatuur en een vochtigheidsgraad van 60% of minder worden opgeslagen.

Installatie : Afhankelijk van het lagertype en de montageomstandigheden kunnen de montagemethoden van de lagers variëren.

Voorbereidingen : Bereid een schone en droge werkplek voor. Verwijder vóór de installatie alle verontreinigingen, chips, enz. Van alle onderdelen met betrekking tot een as en behuizing. De lagerbevestiging moet ook worden geïnspecteerd om te bepalen of de afmetingen, het profiel en de ruwheid binnen de respectieve gespecificeerde toleranties van het lager liggen.

Press-fit installatie : met behulp van een persmachine wordt de press-fit methode veel gebruikt voor lagers. De lagerring wordt met behulp van een steunstrip langzaam op de pers bevestigd.

Krimppassing : een andere veel gebruikte methode omvat het onderdompelen van de as in hete olie om de boring uit te zetten voordat de binnenring tegen de asschouder wordt gedrukt totdat deze is afgekoeld. De binnenring mag niet tot meer dan 120 ° C worden verwarmd.

Run-test : dit is essentieel om te controleren of het lager correct is geïnstalleerd. De as of behuizing moet eerst met de hand worden gedraaid, en vervolgens alleen met lage snelheid en onbelast door de kracht draaien. Als er geen fouten worden gedetecteerd - tekenen hiervan zijn een hoog metaalachtig of onregelmatig geluid of een snelle stijging van de lagertemperatuur - dan kan de loopsnelheid geleidelijk worden verhoogd.

Wassen : Een gedemonteerd lager moet worden gewassen met lichte olie of kerosine voor volledige verwijdering van vreemd materiaal, gedaan in twee stappen - Ruw wassen verwijdert olie en vreemd materiaal, terwijl het afwassen wordt gedaan voor het fijn wassen van het ruwgewassen lager. Roestwerende behandeling moet onmiddellijk na het wassen op het gewassen lager worden aangebracht.

Zorg voor uw lagers en verwacht van hen een lange levensduur en een goed rendement op uw investering.

Voor meer informatie, pls email naar: info@jxtcbearing.com