Correct gebruik van oliezee ls

- May 25, 2020-

Correct gebruik van olieafdichtingen


Olieafdichtingen, ook wel vet- of vuilafdichtingen genoemd, zijn een essentieel onderdeel van veel machines en onderdelen van industriële apparatuur. Een olieafdichting is ontworpen om vet vast te houden in een koffer of behuizing en de openingen tussen stationaire en bewegende componenten in onderdelen van machines te dichten.

Een voorbeeld hiervan in de auto-industrie zijn de afdichtingen in tandwiellaarzen die de CV-assen van een auto omsluiten. Natuurlijk zijn er veel verschillende toepassingen in verschillende industrieën waarin olieafdichtingen het ontsnappen van vitale smeermiddelen voorkomen en zorgen voor een continue soepele werking van de machine in kwestie.

Richtlijnen voor goed gebruik van olieafdichtingen

Oil-SealsOm goed te kunnen functioneren, moeten afdichtingen worden gebruikt volgens een smalle reeks operationele parameters. Olieafdichtingen hebben twee basisfuncties die een machinewerktuigen draaiende houden:

  • Afdichtingen vullen holtes of hiaten tussen stationaire en bewegende componenten van een mechanisch systeem. Dit zorgt voor het vasthouden van cruciale smeeroliën, vetten of andere elementen in de behuizing waar de afdichting is bevestigd. Deze smeermiddelen laten de machines op hun beurt soepel blijven werken.

  • Afdichtingen doen het dubbele als een beschermende barrière tegen verontreinigingen van buitenaf, zoals water, roestdeeltjes, deeltjes en andere stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de mechanische componenten die zich achter de afdichting bevinden.

Bij het selecteren van de juiste olieafdichting voor uw toepassing, is het belangrijk om de juiste elastomeerverbinding aan de gebruiksgeval van uw machines aan te passen. Er zijn verschillende variabelen te overwegen, zoals:

  • Normale bedrijfstemperatuur

  • Maximumwaarden voor bedrijfstemperatuur onder ongebruikelijke omstandigheden

  • Type smeermiddel gebruikt

  • As- en huisvestingstoleranties

  • Externe omgevingsfactoren

Het is van vitaal belang om de juiste elastomeer verbinding voor uw olie afdichting met deze overwegingen in het achterhoofd te selecteren. Elastomeeraars die ongeschikt zijn voor hun eindtoepassingen kunnen leiden tot corrosief water, schurende deeltjes of andere schadelijke verontreinigingen die in de behuizing van de mechanische apparatuur terechtkomen en ernstige schade aan de machines veroorzaken. Een zorgvuldige analyse van de specifieke operationele parameters van uw toepassing en de externe omgeving van de machine is dus van cruciaal belang bij het selecteren van een duurzame en nuttige olieafdichting.

Voor veel industriële toepassingen is nitril de beste keuze vanwege de uitzonderlijke weerstand tegen slijtage. De tweede meest voorkomende elastomeer is fluor-elastomer, vanwege de uitstekende chemische en hittebestendigheid mogelijkheden.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, pls e-mail naar:info@jxtcbearing.com