Correct gebruik van oliekeerringen

- Nov 04, 2019-

Correct gebruik van oliekeerringenOliekeerringen, ook bekend als vet- of vuilafdichtingen, zijn een essentieel onderdeel van veel machines en industriële onderdelen. Een oliekeerring is ontworpen om vet vast te houden in een behuizing of behuizing en de openingen tussen stilstaande en bewegende componenten in machinedelen te dichten.

Een voorbeeld hiervan in de auto-industrie zijn de afdichtingen in versnellingslaarzen die de CV-assen van een auto omsluiten. Natuurlijk zijn er veel verschillende toepassingen in alle sectoren waarin oliekeerringen het ontsnappen van vitale smeermiddelen voorkomen en zorgen voor de voortdurende soepele werking van de machine in kwestie.

Richtlijnen voor correct gebruik van oliekeerringen

Oliekeerringen Om goed te functioneren, moeten afdichtingen worden gebruikt volgens een enge reeks operationele parameters. Oliekeerringen hebben twee basisfuncties die een stuk machine draaiende houden:

  • Afdichtingen vullen openingen of openingen tussen stationaire en bewegende componenten van een mechanisch systeem. Hierdoor kunnen cruciale smeeroliën, vetten of andere elementen in de behuizing worden vastgehouden waar de afdichting is bevestigd. Op hun beurt zorgen deze smeermiddelen ervoor dat de machine soepel blijft werken.

  • Afdichtingen fungeren ook als een beschermende barrière tegen verontreinigingen van buitenaf, zoals water, roestdeeltjes, deeltjes en andere stoffen die mogelijk schadelijk zijn voor de mechanische componenten achter de afdichting.

Bij het selecteren van de juiste oliekeerring voor uw toepassing, is het belangrijk om de juiste elastomeerverbinding aan te passen aan het gebruik van uw machine. Er zijn verschillende variabelen om te overwegen, zoals:

  • Normale bedrijfstemperatuur

  • Bedrijfstemperatuurlimieten onder ongewone omstandigheden

  • Soort smeermiddel

  • As- en behuizingstoleranties

  • Externe omgevingsfactoren

Het is van vitaal belang om de juiste elastomere samenstelling voor uw oliekeerring te selecteren met deze overwegingen in gedachten. Elastomeren die niet geschikt zijn voor hun eindtoepassingen kunnen leiden tot corrosief water, schurende deeltjes of andere schadelijke verontreinigingen die de behuizing van de mechanische apparatuur binnendringen en ernstige schade aan de machine veroorzaken. Daarom is een zorgvuldige analyse van de specifieke operationele parameters van uw toepassing, evenals de externe omgeving van de machine, van cruciaal belang bij het selecteren van een duurzame en nuttige oliekeerring.

Voor veel industriële toepassingen is nitril de beste keuze vanwege zijn uitzonderlijke slijtvastheid. Het tweede meest voorkomende elastomeer is fluorelastomeer, vanwege zijn uitstekende chemische en hittebestendigheid.