Robotica en automatisering lagers

- Jun 22, 2020-

Robotica en automatiseringslagers


Het gebruik van robotica en automatisering blijft steeds vaker voorkomen in verschillende industrieën, met name in de industrie, omdat bedrijven het volledige potentieel realiseren van hun vermogen om de kosten te verlagen, de productie te stimuleren en meer efficiëntie en concurrentievermogen te leveren.

Typische industriële robottoepassingen zijn lassen, schilderen, monteren, productinspectie en testen. Naarmate de technologie vordert, heeft automatisering exponentiële verbeteringen in uithoudingsvermogen, snelheid en precisie aangetoond, waarbij gevoeligere toepassingen in medische en andere hightechsectoren gemeengoed worden.

Met sterk gechoreografeerde, geprogrammeerde beweging op twee of meer assen spelen lagers een belangrijke rol in het motion control aspect van deze technologie. Het gebruik van zeer nauwkeurige lagers is een integrale overweging voor degenen die belast zijn met het ontwerpen en onderhouden van deze toepassingen. Het dragen van de levensduur en prestaties vereisen dat het juiste type, materiaal en smering worden gespecificeerd.

Single-row diepe groef kogellagers, met maten variërend van miniatuur tot extra groot, zijn over het algemeen de go-to lager keuze voor de meerderheid van de robot-en automatisering toepassingen. Dunne sectie lagers zijn vaak ontworpen in robot arm gewrichten als gevolg van hun lage massa, ruimtebesparende constructie en high-speed vermogen.

Rollagers zijn meestal de eerste keuze voor zware eisen. Zwuwen ringen zijn een gemeenschappelijke selectie voor de belangrijkste rotatie en bijbehorende lift apparatuur. Hybride (keramische ballen met roestvrijstalen ringen) en volledig keramische lagers zijn een uitstekend alternatief voor gebruik in een vacuüm of andere onherbergzame omgevingen.

De gevaarlijke omgevingen waaraan robottoepassingen vaak worden blootgesteld, vereisen een goede contaminatiebescherming om te voorkomen dat vuil van alle soorten, vormen en maten het lager binnendringt en onherstelbare schade of vroegtijdige uitval veroorzaakt.

Er zijn veel lager sluiting types beschikbaar, elk met hun eigen set van voordelen. Ongeacht de stijl verlengen sluitingen de levensduur van het lager door te voorkomen dat verontreinigingen kritieke oppervlakken in het lager bereiken en helpen smeermiddel in het lager te behouden.

Metalen schilden maken geen direct contact met de binnenste ring, die het rotatiekoppel minimaliseert en helpt de bedrijfssnelheid te maximaliseren. Gegoten rubberen afdichtingen (meestal gemaakt van vertrouwd Buna-N-materiaal) maken contact met de binnenste ring, die een betere bescherming biedt in meer verontreinigde omgevingen in vergelijking met metalen schilden, maar zou ook het opstarten en draaien koppel te verhogen als gevolg van afdichting weerstand.

Afdichtingen kunnen ook de maximale rotatiesnelheid verlagen ten opzichte van het gewenste toerentalniveau, waarmee rekening moet worden gehouden. Afhankelijk van het lagertype zijn combinatiestijlafdichtingen/schilden mogelijk beschikbaar voor extra bescherming.

Met een uitstekende weerstand tegen blootstelling aan bepaalde chemicaliën, glas versterkte PTFE afdichtingen kan een voorkeur, omdat het ook zorgt voor een hogere loopsnelheid en minder koppel weerstand in vergelijking met rubber afdichtingen.

De bedrijfsomgeving, de toegepaste belasting en het beoogde bewegingsprofiel kunnen ook het geselecteerde lagermateriaal beïnvloeden. Voor agressieve of corrosieve omgevingen, typisch voor medische, food service en chemische verwerkingstoepassingen, wordt 440C roestvrij staal vaak gespecificeerd voor de ringen en ballen in plaats van standaard hard chroom staalmateriaal.

Een goede lagersmering is een andere belangrijke overweging bij het optimaliseren van de prestaties en het verlengen van de levensduur van het lager. Bijvoorbeeld, in voedsel en drank verwerkingsomgevingen, strikte richtlijnen voor de regelgeving vaak dicteren het gebruik van H1 food-grade smeermiddelen - die meestal synthetische, koolwaterstof basisoliën met ureum, polyurea of aluminium complexe verdikkingsmiddelen - als gevolg van de mogelijkheid van incidenteel contact.

De kritische functies van het smeermiddel is het minimaliseren van wrijvingsweerstand en slijtage van de bewegende delen, die (in het geval van lagers) de ballen of rollen en de ringraceways zijn. Een smeermiddel dat is ontworpen voor specifieke bedrijfsomstandigheden zorgt voor een goede dragende, slijtw beschermende film. De ideale voorwaarde handhaaft scheiding van deze wrijvingsoppervlakten door deze film. Bovendien zorgt het smeermiddel voor warmteafvoer en algehele thermische stabiliteit. De juiste smeermiddelselectie voorkomt een snelle verslechtering na verloop van tijd en biedt bescherming tegen corrosie, vocht en verontreinigingsindringen.

Voor meer informatie, pls e-mail naar: info@jxtcbearing.com//whatsapp:008613559751737