Rollagers

- Sep 23, 2019-

Rollagers

Rollagers - ook bekend als wentellagers - zijn vergelijkbaar met kogellagers omdat ze zijn ontworpen om een last te dragen en tegelijkertijd wrijving te minimaliseren.

Rollagers dragen echter belastingen over met behulp van cilinderrolelementen in plaats van kogels om de afstand tussen bewegende delen van het lager te handhaven.

Deze veelzijdige lagers kunnen enkele of meerdere rijen rollende elementen bevatten; meerdere rijen kunnen de radiale laadcapaciteit aanzienlijk verbeteren. Ook kan het gebruik van verschillende rolvormen de wrijving verder verminderen en zowel radiale als axiale belastingen ondersteunen.

Hoewel rollagers hogere belastingen kunnen verwerken dan conventionele kogellagers, zijn hun toepassingen over het algemeen beperkt tot bewerkingen met lage snelheid. Veel soorten rollagers zijn zelfuitlijnend en kunnen gemakkelijk problemen met uitlijning en montage verhelpen - minder onderhoud, reparatie en arbeidsbehoeften.

Rollagers zijn er in een breed scala aan vormen en maten en kunnen worden aangepast voor gespecialiseerde situaties. Ook kan het gebruik van flenzen, kooien en meerdere lagerrijen hogere prestaties mogelijk maken om aan specifieke toepassingsbehoeften te voldoen.


Soorten lagers en toepassingen

Er zijn duizenden verschillende soorten rollagers beschikbaar om aan specifieke toepassingsvereisten te voldoen. Emerson Bearing biedt een brede selectie van rollagers, waaronder de volgende populaire types:

Cilindrische rollagers

Deze lagers hebben rollen die langer zijn dan hun diameter en kunnen hogere belastingen verdragen dan kogellagers. Onze cilindrische rollagers kunnen zware radiale belastingen dragen en kunnen worden gebruikt in hogesnelheidstoepassingen.

Sferische rollagers

Deze kunnen zware lasten dragen, zelfs wanneer ze te maken hebben met uitlijning en asafbuiging. Ze kunnen worden ontworpen om cilindrische of conische boringen te hebben voor montage met of zonder een mofadapter. Sferische rollagers zijn verkrijgbaar met verschillende interne spelingen en vasthoudopties en kunnen zowel axiale belasting in beide richtingen als zware schokbelastingen aan. Deze lagers zijn verkrijgbaar in boringafmetingen variërend van 20 mm tot 900 mm.

Naaldlagers

Dit type lager is dunner dan conventionele rollagers en kan worden ontworpen met of zonder een binnenring. Naaldlagers zijn ideaal voor het omgaan met radiale ruimtebeperkingen in zware toepassingen met hoge snelheid. Getrokken bekerstijlen zorgen voor hoge laadcapaciteiten en grote vetreservoirs terwijl ze nog steeds een slank dwarsdoorsnede-ontwerp bieden. Deze lagers worden aangeboden met inch of metrische afdichtingen.

Kegellagers

Deze lagers kunnen radiale en stuwkracht dragen. Ze kunnen alleen unidirectionele axiale belastingen aan, dus is een tweede lateraal omgekeerde lager vereist voor tegenstag. Kegellagers zijn verkrijgbaar in inch- en metrische maten.

Rollagers worden gebruikt in een breed scala van toepassingen, van zware apparatuur en machines tot energieopwekking, productie en ruimtevaart.