Enkel en dubbel-hoekig hoekcontactlager

- May 05, 2020-

Enkel- en dubbelrijig hoekcontactlager:

een generaal:

Hoekcontactkogellagers hebben loopbanen in de binnen- en buitenringen die ten opzichte van elkaar in de richting van de lageras zijn verplaatst. Dit betekent dat ze zijn ontworpen om gecombineerde belastingen op te vangen, dat wil zeggen gelijktijdig werkende radiale en axiale belastingen.

b) Geschiktheden:

Het axiale draagvermogen van hoekcontactkogellagers neemt toe met toenemende contacthoek.

De contacthoek wordt gedefinieerd als de hoek tussen de verbindingslijn tussen de contactpunten van de bal en de loopbanen in het radiale vlak, waarlangs de belasting van de ene loopbaan naar de andere wordt overgebracht, en een lijn loodrecht op de draagas.

De contacthoek varieert van 15 ° tot 40 ° en wordt gemeten ten opzichte van een lijn die loodrecht op de peilingas loopt. Hoekcontactlagers zijn unidirectionele druklagers die bestand zijn tegen zware druklasten en matige radiale belastingen.

Zie hieronder: Enkel hoekcontactlager.

c) Gebruikt:

Hoekcontactlagers kunnen verschillende afdichtingen of afschermingen hebben. Afdichtingen en schilden bieden bescherming tegen verontreiniging en als borgmiddel voor smeermiddel.

Afdichtingen bieden betere bescherming en insluiting van smeermiddelen dan schilden, maar hebben een lagere maximale snelheid.

Lagers met kogelomloopspindel zijn speciaal ontworpen voor gebruik in kogelomloopspindels of spindeltoepassingen.

Sommige lagers kunnen ook van een flens zijn voorzien. Hoekcontactlagers kunnen verschillende smeeropties hebben.

Zie hieronder: Tweerijig hoekcontactlager.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com