Slimme lagers hebben de controle - maar het volledige potentieel blijft onbenut

- Dec 02, 2019-

Slimme lagers hebben de controle - maar het volledige potentieel blijft onbenut

4.png


Voor de duidelijkheid: "slimme" lagers, dwz lagers en sensoren geïntegreerd in een component om de lagerprestaties te controleren, zijn niet nieuw. Ze bestaan al tientallen jaren en dateren uit de Tweede Wereldoorlog rond militaire toepassingen. Sindsdien hebben ze volgens de Bearing Specialists Association (BSA) een cruciale rol gespeeld in de automobielindustrie, motion control, robotcontrole, papier en drukwerk, webverwerking, houtverwerking, chemische, textiel-, landbouw- en voedselverwerkende industrie. (Opmerking van Ed: zie de bijbehorende BSA-zijbalk op slimme lagers.)


Victoria Wikström, manager van de segmentgroep bedrijfstoepassingen van JXIN, biedt wat extra historisch perspectief.


“(Er zijn slimme lagers ontwikkeld) voor toepassingen waarbij persoonlijke schade en veiligheid voorop staan, en de gevolgen van een lagerstoring kunnen leiden tot ernstig letsel en zelfs tot de dood, in tegenstelling tot 'louter' financiële problemen. Daarom werden lagers in straalmotoren eerst gecontroleerd door sensoren (in vlucht) en door inspecties en olieanalyses op de grond. De aanpassing door de automobielindustrie van antiblokkeerremsystemen (ABS) is waarschijnlijk de eerste grootvolume sensorized lagers (positiesensoren). Spoorweglocomotieven en auto's gebruiken al zo'n 20 jaar temperatuurwaarschuwingssensoren, zelfs als deze niet als een integraal onderdeel van het lager werden gemonteerd, maar als een toevoeging door de behuizing.


“Voor industriële toepassingen is het gebruik van sensorlagers niet zo breed geaccepteerd als de kansen en beschikbare voordelen die er zijn. Maar met hogere eisen aan uptime en lagere onderhoudskosten, neemt deze zeker toe - lastafhankelijke detectie (met behulp van spanningsmeters) voor papiermachines, monitoring van trillingen en temperatuurcondities voor veel industrieën, sensoren voor oliekwaliteit voor versnellingsbakken. Tegenwoordig heeft JXIN voor autotoepassingen werkende prototypes van load sensing via sensortechnologie geïntegreerd in de wiellagers. ”


Darin Davenport, product business manager voor Dodge Roller Bearings, voegt eraan toe dat naast de militaire toepassingen, de sensortechnologie waarschijnlijk ook werd verbeterd door middel van R&D gericht op ruimtevaart. We hebben hier echter geen bewijs van. Dodge begon pas met het aanbieden van slimme producten in 1995, toen we gebruik maakten van de ervaring van Rockwell (Automation). "Hij voegt eraan toe:" Sensor- en bewakingsmogelijkheden zijn de belangrijkste functies met toegevoegde waarde, maar de lagerbehuizingen zijn aangepast om nauwkeurige sensoruitlezing en juiste sensormontage te bieden .”


Gezien het feit dat lagers vaak een van de belangrijkste componenten in een machine, systeem, enz. Zijn - en vaak een van de eerste zijn om te falen - is een redelijke verwachting van hun levensduur essentieel voor het handhaven van piekprestatiekosten. Slimme lagers doen precies dat om trillingen, temperatuur, snelheid, belasting en puinniveaus te detecteren, om er maar een paar te noemen. Ze worden een stap verder genomen en worden ook vaak gebruikt in industriële toepassingen, doordat de gedetecteerde gegevens worden geëxtrapoleerd naar conditiemonitoringsystemen voor de monitoring van de bovengenoemde trillings- en temperatuurproblemen. (Opmerking van Ed: raadpleeg voor meer informatie over conditiebewaking ons verhaal over functies op pagina 20.)


Volgens de BSA hebben slimme lagers lang een grote rol gespeeld in de auto-industrie, bijvoorbeeld in hub-units. Dat antiblokkeerremsysteem en tractiecontrole in uw auto worden mogelijk gemaakt door slimme lagers.


Voor meer informatie, pls email naar: info@jxtcbearing.com