Sommige soorten smeermiddelen die met lagers kunnen worden gebruikt

- Aug 05, 2019-

Sommige soorten smeermiddelen die met lagers kunnen worden gebruikt

Lagers spelen een belangrijke rol in onze samenleving, hoewel de meeste mensen er niet of nauwelijks aan denken. Ze zijn echter een integraal onderdeel van veel machines, van booreilanden tot voedselproductie. Zodra u enkele van de meest populaire soorten smeermiddelen begrijpt, kunt u zelf zien welke waardevolle opties kunnen zijn voor uw smeerbehoeften.

Smering is van vitaal belang voor de lagerprestaties. Smeerfilms voorkomen direct contact tussen de lagers en de andere componenten waarmee ze in contact komen. Dit kan wrijving verminderen en warmte afvoeren. Smering is ook een onderdeel van het op optimale snelheid houden van de machine zonder de lagers of andere machineonderdelen te beschadigen.

Smeermiddelen van voedingskwaliteit zijn een speciale klasse smeermiddelen die in de voedingsmiddelen- en drankenindustrie worden gebruikt . Deze industrie heeft zeer strikte eisen met betrekking tot hygiëne en de smeermiddelen en andere producten die in de machines worden gebruikt, moeten aan deze strenge normen voldoen om voor voedselgebruik te worden goedgekeurd.

Omdat deze lagers in contact kunnen komen met voedingsmiddelen en andere vetten, zijn ze bestand tegen reinigen en presteren ze nog steeds optimaal. Met twee soorten smeermiddelen die beschikbaar zijn voor voedingsbehoeften, wilt u er zeker van zijn dat u de juiste kiest voor elk van de machinegebieden op uw lijst.

Dempvetten hebben een breed scala aan aantrekkingskracht in de automobielwereld en kunnen helpen om ervoor te zorgen dat uw installatie rammeltvrij is. Door ze te gebruiken om de rotatiesnelheden voor lagers te vertragen, kunt u optimale prestaties van hen bereiken.

Smeermiddelen op minerale en synthetische basis zijn de meest voorkomende en die u voor de meeste van uw behoeften zult gebruiken. Deze zijn beschikbaar in gefilterde versies en versies die zijn ontworpen om specifieke soorten temperatuur te weerstaan. De veelzijdigheid in de beschikbare productlijnen zorgt ervoor dat u geen probleem zou moeten hebben met het oplossen van veel van de peilingproblemen die u op dit moment kunt ondervinden.

Als u veel plastic onderdelen heeft, zijn siliconensmeermiddelen in veel gevallen de ideale keuze. Ze veranderen langzaam hun viscositeit en kunnen in een groot aantal temperatuurinstellingen worden gebruikt. Als uw werkzaamheden echter hoge snelheden en belastingen vereisen, is dit niet de ideale keuze voor u om te ondernemen.

Geperfluoreerde smeermiddelen zijn niet brandbaar en reageren niet met kunststoffen en soortgelijke verbindingen. Sommige producten zijn ook bestand tegen zeer hoge temperaturen.

Droge smeermiddelen worden soms ook in de industrie gebruikt om ervoor te zorgen dat de lagers soepel werken. Deze worden gebruikt om verontreiniging te verminderen.

Controleer altijd de houdbaarheid van een smeermiddel voordat u er een koopt. Denk na over hoeveel u waarschijnlijk gaat gebruiken en uw vermogen om het correct op te slaan. De chemische samenstelling van deze en andere verbindingen kan na verloop van tijd afbreken, waardoor ze minder effectief zijn dan wanneer ze nieuw zijn.

Dit geeft u een beetje een idee van de soorten smeermiddelen die nuttig kunnen zijn voor lagers. Zorg ervoor dat u de beste vindt voor uw specifieke toepassing.

Voor meer informatie. E-mail naar: info@jxtcbearing.com