De voordelen van Cera mic-kogellagers

- Jul 08, 2019-

De voordelen van keramische kogellagers

Keramische lagers hebben de voorbije jaren nogal wat opwinding veroorzaakt in de industriële kringen. In feite hebben deze lagers meer buzz gecreëerd dan welk ander nieuw product dat in het verleden is gelanceerd.

Er is een reden voor al deze aandacht. Het gaat allemaal om de enorme voordelen van keramische lagers in vergelijking met metalen lagers.

Om te beginnen worden keramische lagers gebruikt in de auto-industrie om een hogere snelheid te bereiken met minder energie.

Wie zou niet graag een hogere snelheid bereiken met minder energie voor zijn of haar auto?

Verminderde rolweerstand, verhoogde stijfheid, verhoogde duurzaamheid en lager gewicht zijn de eigenschappen die keramische lagers zullen helpen om een snellere snelheid in uw auto te bereiken met minder energie.

Hoe zijn keramische lagers beter?

De rolweerstand wordt verminderd als gevolg van de rondere, gladdere en uniformere maat van het keramische lager in vergelijking met stalen lagers. Daarom dragen ze dicht bij dezelfde lading in plaats van grote ballen met een hogere belasting binnen dezelfde set.

Bovendien is mechanische wrijving lineair in vergelijking met aerodynamische wrijving, die meer een weerstand kan vormen als de rijsnelheid toeneemt.

Ook zijn keramische lagers harder dan stalen lagers, wat betekent dat ze duurzamer zijn.

Keramische lagers kunnen zelfs vijf tot twintig keer langer meegaan in vergelijking met stalen lagers.

Keramische lagers roesten niet. Daarom zijn ze minder gevoelig voor smering en vocht. Er zijn zelfs enkele keramische kogellagers zonder enige smering.

Keramiek is minder dicht dan staal. Dat betekent dat keramische lagers lichter zijn dan stalen kogellagers.

Wanneer een keramisch lager wordt gecombineerd met de juiste smering en speciale afdichtingen, kan de wrijving van het lager met ten minste 20-30 keer worden verminderd in vergelijking met stalen kogellagers.

Fabricage van keramische kogellagers

Verschillende soorten keramiek worden gebruikt om keramische kogellagers te vervaardigen.

Zirkoniumoxide, Si3N4, siliciumnitride en ZrO2 zijn enkele van de meest voorkomende soorten keramiek die worden gebruikt in het productieproces.

De lagers worden gesorteerd volgens het materiaal dat wordt gebruikt in het productieproces.