De voordelen van naaldlagers

- Apr 02, 2019-

De voordelen van naaldlagers

Het naaldlager werd in 1949 uitgevonden door Georg Schaeffler en zijn broer Wilhelm Schaeffler.

Een naaldlager wordt gedefinieerd als een lager dat kleine cilindrische rollen gebruikt. Het doel van de rollen is om de wrijving van een roterend oppervlak te verminderen.

In vergelijking met kogellagers hebben naaldlagers een groter oppervlak dat in contact komt met de lagertappen van de lagers.

Voordelen van naaldlagers

Het naaldlager heeft vele voordelen in vergelijking met andere soorten lagers. Ze hebben een hoger laadvermogen in vergelijking met andere rollagers van een vergelijkbare bal of OD. Naaldlagers bieden goede roleigenschappen in een kleine dwarsdoorsnede. Ze zijn ook goedkoop in vergelijking met andere soorten lagers.

Naaldlagers hebben lagere traagheidskrachten die in staat zijn om afmetingen en gewichtsreducties in machines te vergemakkelijken. Ze hebben ook een grotere stijfheid.

Meer voordelen voor naaldlagers zijn hun vermogen om trillingen te weerstaan, presteren goed onder zware omstandigheden en zijn uitwisselbaar met glijlagers.

De verschillende soorten naaldlagers

Er zijn een aantal verschillende soorten naaldlagers die verkrijgbaar zijn in een grote verscheidenheid aan maten en toleranties, voor een breed scala aan toepassingen.

Naaldroller en kooiconstructies zijn beschikbaar in enkele of dubbele rij, gedeelde of massieve kooi, inch en metrische maten, samen met drijfstanglagers voor speciale toepassingen. Eén type zijn enkele en dubbele rijlagers. Deze zijn verkrijgbaar met ribben of zonder en met of zonder binnenringen.  

Ook aangeboden in eenrijige rol- en kooiconstructies zijn druklegers. Er zijn ook looprollen met beugel en tapeinden beschikbaar.

Het gebruik van naaldlagers

Naaldlagers worden het meest gebruikt in de auto-industrie. Ze zijn eigenlijk opgenomen in sommige auto-onderdelen, zoals pompen, rotorspillen, transmissies en compressoren.

Er zijn ten minste acht naaldlagers in de aandrijfas van een auto met achterwielaandrijving. Als het voertuig is ontworpen om op steile hellingen te werken of langer is dan normaal, zijn meer van deze lagers inbegrepen.

Het naaldlager is al 70 jaar verkrijgbaar. Gedurende deze 70 jaar is het basisontwerp van de lagers niet te veel veranderd, maar geavanceerde ontwikkelingen hebben geresulteerd in nieuwe kooidesigns om de levensduur aanzienlijk te verbeteren.