De oprichting van lagers

- Apr 02, 2019-

De oprichting van lagers

Lagers werden gemaakt in de late achttiende eeuw door een Welsh ironmaster genaamd Philip Vaughan. Hij creëerde ze om de as van een rijtuig te ondersteunen. Gedurende de negentiende en vroege twintigste eeuw werden lagers ontwikkeld en verbeterd om te voldoen aan de behoeften van de vooruitgang in de fiets- en auto-industrie.

Niet alle kogellagers zijn gemaakt om dezelfde grootte te hebben. Er zijn in feite duizenden verschillende maten, vormen en soorten afhankelijk van waar het lager voor wordt gebruikt. De meest gebruikelijke lagers zijn naaldlagers, kogellagers, rollagers en kegellagers. De maat van de lagers kan sterk variëren, afhankelijk van waar ze voor worden gebruikt. Sommige zijn klein genoeg om in uw hand te passen, terwijl andere zo groot zijn dat ze kranen nodig hebben om ze te installeren. Het groottebereik voor lagers is ongeveer twee millimeter tot ongeveer twaalf voet. De gebruikte draagmaat past meestal in de palm van uw hand en wordt gebruikt voor elektromotoren.

De meeste lagers zijn gemaakt met chroomstaal. Dit komt omdat de lagers een grote hoeveelheid stress moeten kunnen verwerken. Dit type staal kan zeer moeilijk worden gemaakt door middel van warmtebehandeling. Als roesten een potentieel probleem is, zijn de lagers gemaakt van 440C roestvrij staal.

Kogellagers bestaan uit twee lagerringen, kogels en een houder om de kogelscheiding te behouden. Daarnaast zijn er andere componenten zoals schilden. Bij het monteren van een lager is het belangrijk om ervoor te zorgen dat elk onderdeel overeenkomt. Ballen met de juiste diameter zijn afgestemd op de vorm van de buitenste en binnenste ringvormige kogelgroef en de radius om een lager te maken dat past bij de toleranties voor de draairichting van het lager.

De uitvinding van lagers heeft onze levens blijvend verbeterd. Hun vermogen om wrijving te verminderen en bewegende delen de mogelijkheid te geven om soepeler te werken, is van het grootste belang voor de machines die we dagelijks gebruiken. Zonder het gebruik van lagers zouden we dingen als fietsen, auto's en wasmachines niet kunnen hebben om maar een paar van de vele machines te noemen die een lagering nodig hebben om te kunnen werken. Het leven zoals we het kennen verloopt soepeler sinds de uitvinding van het lager.

Voor meer informatie kunt u een e-mail sturen naar: info@jxtcbearing.com