De vraag naar kogel- en rollagers

- Oct 07, 2019-

De vraag naar kogel- en rollagers


Dankzij de grote veelzijdigheid en flexibiliteit worden lagers gebruikt in elke branche die beweging vereist.

Dat wil zeggen dat vrijwel alle soorten machines of apparatuur - alles van huishoudelijke apparaten en auto-onderdelen tot ruimtevaart- en defensie-apparatuur - gebruik maakt van lagers of wordt gemaakt met apparatuur die lagers bevat.

Er zijn twee primaire soorten lagers: rollagers en kogellagers.

Rollagers gebruiken cilinders om de afstand tussen bewegende delen te behouden. Kogellagers gebruiken daarentegen ballen om de verschuivende stukken te scheiden. Zowel rollagers als kogellagers zijn ontworpen om rotatiewrijving te verminderen en tegelijkertijd axiale en radiale belastingen te ondersteunen.

Kogellagers werken op hogere snelheden dan rollagers en kunnen matige radiale en axiale belastingen aan. Rollagers kunnen relatief hoge snelheden bereiken, maar zijn specifiek ontworpen om zware radiale belastingen te dragen.

Gebruikelijke lagertoepassingen en toepassingen

Lagers zijn uniek omdat ze in wezen door elke industrie worden gebruikt; elke sector die machines gebruikt of motor mechanica gebruikt, heeft lagers in zijn uitrusting.

Lagers zijn kritische componenten in militaire machines, evenals civiele machines en uitrusting. En elke keer dat een persoon een apparaat in zijn huis gebruikt, een procedure op het kantoor van de tandarts uitvoert of in zijn auto rijdt, zijn lagers in gebruik.

Alles van auto's, fietsen, blenders, tandboormachines, shuttles, tourniquets, windturbines en gasmeters maakt gebruik van deze integrale componenten.

De stijgende vraag naar lagers

De vraag naar lagers zal naar verwachting de komende jaren stijgen. De productie van motorvoertuigen, die de grootste lagermarkt vormt, zal naar verwachting een consistent hoge vraag vertonen, net als de bouw- en mijnbouwsector.

Het lagergebruik in motoren, turbines, robotica en automatisering, gereedschapsmachines en machines voor krachtoverbrenging zal naar verwachting ook stijgen.

De vraag naar lagers is nauw verbonden met de stand van de techniekindustrie en kapitaalgoederen; hoe meer fabrikanten in de lagerindustrie investeren in onderzoek en ontwikkeling (R&D), hoe innovatiever ze hun producten kunnen maken naarmate de concurrentie intenser wordt.

Verschillende technologische ontwikkelingen maken het nu mogelijk zeer geavanceerde, gespecialiseerde lagers te produceren. Zo kunnen sensoreenheden nu worden opgenomen in lagers; deze lagers worden toepasselijk "slimme lagers" genoemd.

En aangezien de smeertechnologie - die cruciaal is voor het betrouwbaar beschermen van lagers - blijft vorderen, hebben deze veelzijdige componenten nu een aanzienlijk langere levensduur. Het dragen van R&D heeft ook geleid tot de introductie van verschillende branchespecifieke oplossingen, met name voor ruimtevaart en defensie.

De wereldwijde bouwmarkt groeit snel en de spoorweg- en ruimtevaartsectoren blijven gebruik maken van lagers in verschillende toepassingen, waaronder versnellingsbakken, kantelmechanismen en schokdempers.

En terwijl bedrijven en consumenten hun aandacht richten op milieukwesties, is de dragende industrie begonnen met het implementeren van verschillende duurzame praktijken.

Lagers zijn bijvoorbeeld speciaal ontwikkeld om kosteneffectieve windenergie op te wekken ; niet alleen verhogen deze lagers de energieproductie, ze verbeteren ook de algehele prestaties terwijl ze het verbruik van smeermiddelen verminderen.

In dezelfde geest streeft de automobielsector ook naar verbetering van de energie-effici├źntie, en geavanceerde lagers helpen dat doel te bereiken.