Het ontwerp en de toepassingen van glijlagers

- Jul 08, 2019-

Het ontwerp en de toepassingen van glijlagers

Ik hoop dat jullie allemaal een heerlijke en veilige vierde juli hebben gehad. Vandaag gaan we ons in de wereld van lagers concentreren op glijlagers, met name hun ontwerp en toepassingen.

Glijlagers vergemakkelijken lineaire beweging tussen twee delen. Ze hebben plastic, vezelversterkte of metalen hulzen die lawaai en trillingen verminderen door wrijving tussen de twee bewegende delen te absorberen. Dit gebeurt met een glijdende beweging.

Het naam glijlager werd toegepast omdat het een enkele interne roterende cilinder erin heeft en een buitenste roterende huls. Die twee delen zijn de enige bewegende in dit type lager.

Glijlagers bieden een aantal voordelen. Sommige van deze voordelen zijn minder onderhoud, lagere kosten, eenvoudigere installatie en ze verminderen het geluid bij lage snelheden aanzienlijk. Glijlagers kunnen ook zeer goed presteren met een hoger laadvermogen, vooral schokbestendigheid vanwege hun grotere contactzone.

Glijlagers met een conforme voering compenseren verkeerde uitlijningen en trillingsdemping. De lagers met lage wrijving uit één stuk verminderen het gewicht en de afmetingen van de behuizing door een dun wanddeel te bevatten.

Glijlagers kunnen worden gemaakt van metalen zoals brons, koper, staal of roestvrij staal. Er is ook de mogelijkheid dat messing lagers en kunststof glijlagers worden vervaardigd voor bepaalde toepassingen.

Een veel voorkomend type glijlager dat vaak goed werkt bij toepassingen die een constante smering vereisen, zijn bronzen glijlagers, deze bevatten soms smeerpluggen om te helpen bij smeerproblemen.

Er is ook een ander hoesmateriaal dat wordt gebruikt voor lichte tot middelgrote toepassingen. Het wordt met olie geïmpregneerde bronzen glijlagers genoemd. Het bevat poriën die olie absorberen die onder de uitgeoefende kracht vrijkomt en vervolgens weer in het lager wordt opgenomen zodra de kracht tot rust komt.

Glijlagers worden meestal beschermd tegen stof en vuil door zorgvuldig ontworpen afdichtingen. Ingenieurs en monteurs moeten zorgvuldig plannen waar een glijlager zich in een machine bevindt.

Dit komt omdat glijlagers hoger onderhoud vergen dan kogellagers. Een kogellager met onvoldoende smeermiddel zou na verloop van tijd geleidelijk verslijten, maar een glijlager stopt helemaal.

Het glijlager heeft vele toepassingen. Sommige hiervan zijn kantoormachines, huishoudelijke apparaten, auto's en ventilatoren. Fans zijn de meest voorkomende toepassing voor hen.

Glijlagers zijn aanzienlijk stiller en minder onderhevig aan extreme vochtigheid in vergelijking met machines met kogellagers erin. Als de toepassing waaraan u werkt een lager geluidsniveau vereist, kiest u voor glijlagers.

Ingenieurs proberen bijvoorbeeld altijd een sneller computersysteem te bouwen met krachtigere microprocessoren en compacte ontwerpen. Deze ingenieurs worden geconfronteerd met het probleem van te veel warmte om de componenten te laten functioneren.

Ze zullen op zoek moeten gaan naar een betrouwbare ventilator die zal koelen en het apparaat beschermt tegen het laten smelten van het systeem.