De verschillende soorten plastic lagers

- Aug 30, 2018-

Kunststof lagers bieden verschillende voordelen, waardoor ze voor veel bedrijven een aantrekkelijke keuze zijn. Functies zoals speciale weerstanden en elektrische niet- geleidbaarheid maken kunststoflagers ideaal voor veel markten , zoals ruimten met cleanroomomstandigheden of gevoelige apparatuur. Een groot voordeel van kunststof is echter dat het kan worden gemaakt in de stijl van verschillende andere soorten lagers.

Kunststof lagers kunnen zeer veelzijdig zijn, waarbij de voordelen van kunststof onderdelen worden gecombineerd met de speciale mogelijkheden van elk type lager. Hier zijn enkele van de vele verschillende soorten plastic lagers waaruit het bedrijfsleven kan kiezen.

2345_image_file_copy_1.jpg

Kunststof kogellagers met enkele rij en diepe groef

Groefkogellagers zijn enkele van de meest gebruikte lagerstijlen, grotendeels vanwege hun vermogen om grote lasten en snelle werksnelheden aan te kunnen. Bovendien kunnen diepe groeflagers een radiale belasting en een beperkte axiale belasting weerstaan, waardoor het een uitstekende optie is voor toepassingen waarbij druk wordt uitgeoefend vanaf zowel de zijkant van een as (radiaal) als langs de as (axiaal). Dit klopt met de kunststof variant van deze producten en biedt een stille, schone lagering.

Stuwkracht kunststof kogellagers

Druklagers zijn een soort rotatielagers die zijn ontworpen om axiale belastingen te ondersteunen. Kunststof kogelgelagerde lagers combineren geschiktheid voor high-speed toepassingen en lichte belastingen met de voordelen van kunststof lagers, waardoor ze ideaal zijn voor bepaalde zeer nauwkeurige toepassingen.

Hoekcontact Plastic kogellagers

Hoekcontactlagers zijn ontworpen om bestand te zijn tegen de eisen van hogesnelheidstoepassingen. Deze onderdelen hebben een contacthoek die radiale en druklasten kan opnemen, hoewel deze alleen drukbelastingen in één richting kan accepteren.

Zelfuitlijnende kunststof kogellagers

Dankzij een ontwerp waarbij de binnenring, kogel en houder vrij rond het midden van de lager kunnen draaien, zijn deze lagers beter in staat om afwijkingen in asafwijking te accepteren dan andere opties. Kunststof zelfrichtende lagers combineren een vermogen om zware bedrijfsomstandigheden en omgevingen te weerstaan met de voordelen van kunststof, waardoor ze een natuurlijke match vormen voor geavanceerde apparaten zoals medische machines of halfgeleiderproductieapparatuur.

Miniatuur kunststof kogellagers

Wanneer uw toepassingen vragen om kleinere diameters en lichtere onderdelen, kunnen miniatuurkogellagers de juiste pasvorm hebben. Kunststof miniatuurlagers kunnen klein zijn, maar ze bieden nog steeds het prestatieniveau dat nodig is voor precisieapparatuur en andere toepassingen waarbij grotere onderdelen niet zullen werken.

Vind de juiste kunststof dragende oplossing

Wanneer standaard metalen races of kooien problemen veroorzaken, staat plastic klaar om te helpen. Met alle verschillende typen kunststoflageropties beschikbaar, kan het lastig zijn om te kiezen welke het beste is voor uw toepassingen. Neem vandaag nog contact met ons op om met een van onze experts te bespreken welke lageroplossingen het meest geschikt zijn om aan de specifieke behoeften van uw bedrijf te voldoen.