De vier meest populaire soorten mechanische lagers

- Apr 22, 2019-

De vier meest populaire soorten mechanische lagers

De vier meest populaire typen mechanische lagers zijn glijlagers, wentellagers, juweellagers en vloeistoflagers. Elk type lager wordt gebruikt voor specifieke doeleinden en zijn gemaakt om specifieke soorten radiaal, stuwkracht of belastingen te dragen. Een mechanisch lager wordt beschreven als een component die wordt gebruikt tussen twee delen die rotatie of lineaire beweging mogelijk maakt, wrijving vermindert en prestaties verbetert om energie te besparen.

Kunststof en metalen lagers zijn te vinden in veel artikelen die we dagelijks gebruiken, van computers tot koelkasten tot auto's, ze bevatten allemaal lagers. Het concept voor lagers is dat dingen beter rollen dan dat ze glijden. Als lagers niet zouden bestaan, zouden de wielen in uw auto rammelen, zou de versnellingsbak niet correct werken en zou de auto over het algemeen niet soepel lopen. Lagers zijn samengesteld uit een glad binnenste en buitenste metalen oppervlak voor metalen kogels om tegen te rollen. Het apparaat functioneert effici├źnter omdat de ballen of rollen de belasting helpen dragen.

Duidelijke lagers

Het eenvoudigste type lagers zijn de glijlagers. Ze bestaan alleen uit het draagvlak zonder wentelelementen. Deze lagers hebben een hoog draagvermogen, zijn meestal het minst duur, afhankelijk van de materialen, en hebben een langere levensduur dan andere typen.

Rolling Element-lagers

Wentellagers zijn kogellagers en rollagers. Deze lagers plaatsen ballen of rollen tussen twee ringen die beweging mogelijk maken met weinig rolweerstand en glijden. Het meest gebruikelijke type lager dan wentelelement is kogellagers. Dit type lager kan zowel stuwkracht als radiale belastingen aan, maar wordt meestal gebruikt als de belasting vrij klein is. Vanwege het soort structuur dat het heeft, is er minimaal contact met de ballen op de binnen- en buitenraces. De ballen zouden vervormen en het lager beschadigen als het lager te zwaar belast zou worden. De rollagers kunnen een zwaardere, radiale belasting opnemen, zoals transportbanden omdat ze geen ballen gebruiken. Ze hebben in plaats daarvan cilinders die een grotere mate van contact tussen de races mogelijk maken, waardoor de belasting over een groter gebied wordt verspreid. Het enige nadeel van dit lager is dat het niet in staat is om veel stuwkracht te laden.

Jewel lagers

Jewel Bearings zijn ontworpen om lasten te dragen door de as iets uit het midden te rollen en worden meestal gebruikt in mechanische horloges of klokken. Het zijn gewone lagers met een metalen spindel die draait in een met edelsteen bekleed scharniergat. Ze hebben een lage en voorspelbare wrijving die helpt de nauwkeurigheid van het horloge te verbeteren.

Vloeistoflagers

Vloeistoflagers kunnen worden geclassificeerd in twee soorten lagers, vloeistofdynamische lagers en hydrostatische lagers. Ze ondersteunen hun lading door een dunne laag gas of vloeistof te gebruiken. De vloeistof-dynamische lagers maken gebruik van rotatie om de vloeistof in een smerende wig tegen het binnenoppervlak te vormen. Met de hydrostatische lagers vertrouwen de vloeistoffen die typisch olie, water of lucht zijn op een externe pomp. Deze lagers worden meestal gebruikt in toepassingen met hoge belasting, hoge snelheid of hoge precisie. Dit komt omdat gewone kogellagers het niet aankunnen, anders zouden ze last hebben van de hoeveelheid trillingen en geluid.

Dit zijn de vier meest voorkomende soorten lagers. Ze zijn allemaal een groot voordeel voor ons leven vandaag.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@jxtcbearing.com