De verborgen kant van naaldlagers

- Dec 10, 2019-

De verborgen zijde van naaldlagers


Er zijn veel soorten lagers, de meest voorkomende zijn kogellagers of kegellagers, cilindrische of sferische rollagers. Hun ontwerp voldoet aan specifieke technische vereisten om aan te passen aan een bepaald gebruik. Onder hen, minder bekend, bevindt zich het naaldlager, dat desalniettemin essentieel is in bepaalde toepassingen waar de eisen ten aanzien van betrouwbaarheid en duurzaamheid hoog zijn. Ontdek de verborgen kant van naaldlagers die in veel mechanismen passen.

Wat is er speciaal aan?

Gebruikte rollende elementen hebben de vorm van naalden , vandaar de naam. Deze stalen naalden, met ronde of platte uiteinden, hebben een diameter kleiner dan of gelijk aan 5 mm en hun lengte moet minstens 3 keer groter zijn dan hun diameter.

Het lager ondersteunt zeer zware belastingen dankzij het contactoppervlak dat is ontwikkeld door de naalden die zijn gemonteerd in een stalen of gegoten polyamide kooi.

Het maakt extreem compacte assemblages mogelijk en is de eerste keus als u op zoek bent naar een goed compromis tussen prestaties, grootte en gewicht.
Een naaldlager is dus in staat om 2 tot 8 keer meer belasting te weerstaan dan kogellagers of cilindrische rollagers met dezelfde asdiameter, dit alles in een kleine ruimte.

Voor welk gebruik?

Afhankelijk van de sector van activiteit en de toepassing, kunnen naaldwals en kooiconstructie worden geïntegreerd tussen ringen die het samenstel verstijven en zorgen voor de verbinding tussen de verschillende mechanische onderdelen.

Naaldlagers zijn daarom verkrijgbaar in vele vormen (kooien, bussen, lagers met massieve ringen, gecombineerde lagers, naalddruklagers, nokvolgers, enz.) Om aan alle technische beperkingen van de industriële markten te voldoen .

Deze lagers die robuustheid, precisie en uithoudingsvermogen combineren , betreffen alle industriële markten en zijn vooral aanwezig in:

  • auto's,

  • Tweewielers,

  • Draagbaar gereedschap (boren, kettingzagen, ...),

  • Bouwmachines,

  • Pompen en motoren.

Bekijk de video

Knowhow en hoog prestatieniveau

Ontwerp, ontwikkeling en productie van naaldlagers zijn zaken voor specialisten. Sterker, kleiner, lichter, altijd zo nauwkeurig en vaak onzichtbaar , naaldlagers zijn overal in ons dagelijks leven. Ze blijven onopgemerkt door de operatoren de juiste werking van hun apparatuur te garanderen, vereist voor hun productiviteit en hun prestaties.