Het belang van koppeling Release Bearin gs

- Aug 28, 2019-

Het belang van koppelingslagers

Iedereen die een handgeschakeld voertuig kan besturen, weet dat hij de koppeling moet indrukken om een versnelling te selecteren en deze vervolgens los te laten terwijl hij kracht uitoefent om de auto te laten rijden.

Als je eenmaal bekend bent met het proces, denk je er niet eens meer over na - het wordt spiergeheugen en je doet het automatisch.

Onder dit eenvoudige gedrag is er echter iets meer aan de hand - een ingewikkeld mechanisch systeem dat ervoor zorgt dat uw auto goed schakelt.

Hoewel het systeem inderdaad een beetje ingewikkeld is, is het niet zo moeilijk om te begrijpen als je eenmaal hebt uitgevonden hoe elk onderdeel ermee in wisselwerking staat en met welk doel.

Als je de innerlijke werking van dit mechanische systeem hebt willen begrijpen, maar nog geen verklaring hebt gevonden die eenvoudig genoeg is, zoek dan niet verder. In dit artikel zullen we de ontkoppelingslagers van de koppeling doorgronden om precies te begrijpen hoe ze werken en wat hun doel is.

Koppelingsrelease lagers en meer

Kortom, de koppeling functioneert als een "deur" voor motorvermogen. Hiermee kan die kracht geleidelijk worden toegepast wanneer het voertuig start, en wordt het indien nodig onderbroken om te voorkomen dat de versnelling kraakt tijdens het schakelen.

Wanneer u de koppeling inschakelt, kunt u vermogen overbrengen van de motor van uw voertuig naar de aandrijfwielen en transmissies. Terwijl u de koppeling ontkoppelt, stopt de kracht met overbrengen en blijft de motor draaien zonder dat er kracht op de aandrijfwielen wordt uitgeoefend.

Om de werking van de koppeling goed te begrijpen, moeten we het hele systeem begrijpen, met alle betrokken componenten. De belangrijkste onderdelen zijn de koppelingsplaat, de drukplaat, het vliegwiel, het uitwerplager en de koppeling.

Wanneer het koppelingspedaal wordt ingedrukt, wordt het ontkoppelingslager geactiveerd. De koppeling, hydraulisch of kabel, bedient de vork, die op zijn beurt het lager naar de punten van de membraanveer, de ontgrendelingshendels of de ontkoppelingsplaat van de veerkoppeling duwt.

Terwijl de vingers van een diafragmaveer naar binnen worden geduwd, draait deze op de steunringen, trekt de druk weg van de aangedreven plaat en wordt de aandrijving ontkoppeld.

De ontgrendelingshendels van een spoel draaien ook en trekken de drukplaat weg van de aangedreven plaat.

Aan de andere kant werken trekkoppelingen een beetje anders, maar zelfs in hun geval is het ontkoppelingslager de interface die druk op het koppelingspedaal mogelijk maakt, de drukplaat van de aangedreven plaat terugtrekt en de aandrijving ontkoppelt.

Voor meer informatie, pls email naar: info@jxtcbearing.com