De stijgende vraag naar lagers met langere levensduur

- Oct 16, 2018-

Over alle segmenten van eindgebruikers in Europa is er een toenemende vraag naar lagers met een langere levensduur, hogere efficiëntie en lagere onderhoudsvereisten. Bovendien vragen verschillende toepassingen in verschillende eindgebruikersegmenten om gespecialiseerde lageroplossingen die aan hun eisen en uitdagingen voldoen.

De verschillende speciale typen lagers die worden gebruikt voor verschillende eindgebruikerssegmenten, omvatten het volgende.

 • 1, Standaard kogel- en rollagers

 • 2, werktuigmachines vereisen super-precisie lagers.

  3, hebben de smering-Vrij / zelfsmerende lagers de voorkeur in machines van de voedsel en drankverwerking.

 • 4, geïsoleerde lagers (bekleed met INSOCOAT) hebben de voorkeur in elektrische motoren en generatoren.

 • 5, Hybride lagers, corrosiebestendige lagers en zelfrichtende lagers worden gebruikt in verschillende eindgebruikersegmenten.

 • Lagerdesigns worden voortdurend verbeterd door fabrikanten om de energie-efficiëntie en prestaties van lagers te verbeteren. Deze omvatten herontworpen racebaanprofielen, gebruik van speciaal materiaal voor kooien, loopkokers en rolelementen.

 • 99eea0a0a156553f1e1db272bd91e1cCeiling fan

 • Ceiling fan with light

 • Welke segmenten hebben een grote impact?

 • Een groot nadeel van het gebruik van volledig roestvrijstalen lagers in elektromotoren en generatoren is die van elektrische vonkoverslag - de toevallige passage van elektrische stroom over de wentelelementen van de lagers. Elektrische vonkontlading kan leiden tot schade aan het lageroppervlak en voortijdige veroudering van het smeermiddel. Dit heeft een negatief effect op de prestaties en levensduur van het lager. Door het gebruik van hybride lagers met keramische rollende elementen, die natuurlijke isolerende eigenschappen hebben, kunnen deze nadelen van roestvrij stalen lagers echter worden geëlimineerd, waardoor de levensduur van lagers wordt verlengd en de onderhoudskosten van de lagers worden verlaagd. Siliciumnitride (Si3N4), een zwart keramisch materiaal, en zirkoniumdioxide (ZrO2), een wit keramisch materiaal, zijn de voorkeurskeuzes van materiaal voor het maken van keramische rolelementen.

 • De verwachting is dat het gebruik van hybride lagers in windturbines zal toenemen tijdens de prognoseperiode, omdat eindgebruikers manieren zoeken om de onderhoudskosten te minimaliseren. De groeiende investeringen in hernieuwbare-energiesegmenten die gebruik maken van elektrische generatoren, zullen naar verwachting de groei van hybride lagers in de productie van elektrische generatoren stimuleren.

 • 1539674131(1)

 • Het andere grote voordeel van hybride lagers met keramische rollende elementen die keramische lagers helpen bij het vinden in het lucht- en ruimtevaartsegment, is hun lichtere dichtheid (gewicht) in vergelijking met roestvrij staal. Door het gebruik van hybride lagers hebben fabrikanten van premiummerken een gewichtsvermindering tot 60% bereikt. Bijkomende voordelen van keramische rolelementen zijn levensduurverbetering, verhoogde weerstand tegen slijtage en verontreiniging en lager vermogensverlies door warmteontwikkeling.

 • Druk op de winstmarges dwingt luchtvaartmaatschappijen om het brandstofrendement van het vliegtuig te maximaliseren. Als gevolg hiervan zal de aanname van keramische lagers met een lager gewicht en een langere levensduur naar verwachting gedurende de gehele prognoseperiode toenemen.

 • De vraag naar smeringvrije verzegelde kogellagers die kunnen worden gebruikt met roestvrijstalen motoren en tandwielkasten van waskwaliteit zal naar verwachting toenemen gedurende de voorspelde periode (2021). De verkoop van deze lagers en motoren van wasklasse zal waarschijnlijk worden aangedreven door hygiënische normen die zijn vastgesteld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) in Europa en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) (in het geval van geëxporteerde machines). Daarnaast zal de verwachte toename van de wereldwijde vraag naar verwerkt voedsel waarschijnlijk de vraag naar voedselverwerkende machines doen toenemen en daardoor meer mogelijkheden bieden om smeringvrije verzegelde kogellagers te verkopen.

 • Op dezelfde manier vinden zelfrichtende kogellagers uitgebreide toepassingen in toepassingen zoals gereedschapsmachines, papierverwerkende machines en textielverwerkingsmachines. Verschuivingen in de as kunnen worden veroorzaakt door variërende belastingen op rolassen als gevolg van variaties in de afmetingen van de verschillende bewerkte objecten (in het geval van werktuigmachines) of papierafmetingen (in geval van papierverwerking) of weefselbreedten (in geval van textielverwerking). Zelfrichtende kogellagers kunnen echter dergelijke radiale belastingen op de as opnemen zonder scheefstand van de as te veroorzaken. Dit vermindert ook de wrijving op het rollende element en vermindert zo schade aan het lager. Daarom kunnen eindgebruikers een langere levensduur van de lager en langere smeerintervallen bereiken, waardoor de bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd. Deze voordelen vergroten waarschijnlijk de voorkeur van de eindgebruiker voor zelfrichtende kogellagers en verhogen zo hun verkoop.

 • De generatie van slimme lagers

 • Met de komst van het industriële internet der dingen (IIoT) beginnen verschillende machines en apparatuur met elkaar verbonden te worden en worden hun omstandigheden continu gevolgd. Deze trend heeft ook de lagermarkt beïnvloed. Twee van de toonaangevende leveranciers van lagers zijn begonnen met het leveren van slimme lagers, waarvan de toestand continu kan worden gecontroleerd om fouten te voorspellen voordat ze zich voordoen. De markt voor slimme lagers bevindt zich nog in de kinderschoenen. Van veel van de andere toonaangevende lagerfabrikanten wordt verwacht dat ze tijdens de prognoseperiode slimme lagers in hun portfolio's zullen toevoegen. Omdat fouten in slimme lagers kunnen worden voorspeld voordat ze optreden, voegen ze aanzienlijke waarde toe aan eindgebruikers door de kosten van onverwachte downtime te minimaliseren. Deze factor zal waarschijnlijk de acceptatie van slimme lagers vergroten.

 • Deze mogelijkheid om fouten en defecten in lagers te voorspellen, zal voordeel opleveren voor fabrikanten van lagers, omdat ze de vraag naar reserveonderdelen beter kunnen voorspellen, wat leidt tot efficiënter voorraadbeheer en strakkere controle over het after-market-segment, dat sterk is geweest beïnvloed door distributeurs. Tegelijkertijd wordt verwacht dat de toenemende acceptatie van op IIoT gebaseerde slimme lagers de vervangingssnelheid van geïnstalleerde lagers zal verlagen. Dit komt omdat slimme lagers, indien geïnstalleerd, worden vervangen op basis van de werkelijke staat van de peiling in plaats van op een vooraf vastgesteld vervangingsschema. In het laatste geval worden lagers na een vooraf gedefinieerde levensduur vervangen, zelfs als ze in perfecte staat zijn.

 • Hoe profiteren fabrikanten van lagers?

 • Lagerfabrikanten moeten voortdurend met hun klanten samenwerken om hun uitdagingen en tekortkomingen te begrijpen. Tegelijkertijd moeten dragende leveranciers een innovatieve cultuur onder hun technische teams aanmoedigen, zodat zij innovatieve en geavanceerde oplossingen kunnen bieden om aan de eisen en uitdagingen van de klanten te voldoen.

 • Om slimme lagers te ontwikkelen, moeten fabrikanten werken aan het aangaan van partnerschappen met IIoT-platformproviders en leveranciers van analyseoplossingen om deze mogelijkheden te integreren om slimme lagers te ontwikkelen. Met dergelijke partnerships kunnen lagermakers hun oplossingsportfolio's uitbreiden met lagerservice (zoals voorspellend onderhoud) en daardoor hun omzet verhogen. Dit zal belangrijk zijn voor fabrikanten van lagers in Europa om zich te onderscheiden van laaggeprijsde invoer van dragers en hun inkomsten te behouden.

 • Conclusie

 • De Europese lagermarkt is een voortdurend evoluerende markt met constante verbeteringen in lagerontwerpen en de integratie van nieuwe technologieën met lagers. Om voorop te blijven lopen, is het belangrijk dat lagersfabrikanten aanzienlijke tijd, moeite en geld investeren in het opbouwen van partnerschappen met bedrijven die complementaire technologieën aanbieden en in het onderzoek en de ontwikkeling van nieuwe en innovatieve lagerontwerpen en ook in de ontwikkeling van robuuste testen. mechanismen om de prestaties van deze nieuwe ontwerpen te valideren.