De stijgende vraag naar lagers met langere levensduur

- Mar 18, 2019-

Over alle eindgebruikersegmenten in Europa is er een toenemende vraag naar lagers met een langere levensduur, hogere efficiëntie en lagere onderhoudsvereisten. Daarnaast vragen verschillende toepassingen in verschillende eindgebruikersegmenten om gespecialiseerde lageroplossingen die aan hun eisen en uitdagingen voldoen.

De verschillende speciale soorten lagers die worden gebruikt in verschillende eindgebruikersegmenten, omvatten het volgende.

  • Standaard kogel- en rollagers

  • Werktuigmachines vereisen superprecieze lagers.

  • Smeringvrije / zelfsmerende lagers hebben de voorkeur in machines voor het verwerken van voedingsmiddelen en dranken.

  • Geïsoleerde lagers (gecoat met INSOCOAT) hebben de voorkeur in elektrische motoren en generatoren.

  • Hybride lagers, corrosiebestendige lagers en zelfrichtende lagers worden gebruikt in verschillende segmenten van de eindgebruiker.

Lagerdesigns worden voortdurend verbeterd door fabrikanten om de energie-efficiëntie en prestaties van lagers te verbeteren. Deze omvatten herontworpen racebaanprofielen, gebruik van speciaal materiaal voor kooien, loopkokers en rolelementen.

Welke segmenten hebben een grote impact?

Een groot nadeel van het gebruik van volledig roestvrijstalen lagers in elektromotoren en generatoren is die van elektrische vonkoverslag - de toevallige passage van elektrische stroom over de wentelelementen van de lagers. Elektrische vonkoverslag kan leiden tot schade aan het lageroppervlak en voortijdige veroudering van het smeermiddel. Dit heeft een negatief effect op de prestaties en levensduur van het lager. Door het gebruik van hybride lagers met keramische rolelementen, die natuurlijke isolerende eigenschappen hebben, kunnen deze nadelen van roestvrij stalen lagers echter worden geëlimineerd, waardoor de levensduur van lagers wordt verlengd en de onderhoudskosten van de lagers worden verlaagd. Siliciumnitride (Si3N4), een zwart keramisch materiaal, en Zirkoniumdioxide (ZrO2), een wit keramisch materiaal, zijn de materiaalkeuzemogelijkheden bij het maken van keramische rolelementen.

De verwachting is dat het gebruik van hybride lagers in windturbines zal toenemen tijdens de prognoseperiode, omdat eindgebruikers manieren zoeken om onderhoudskosten te minimaliseren. De groeiende investeringen in hernieuwbare-energiesegmenten die gebruik maken van elektrische generatoren, zullen naar verwachting de groei van hybride lagers in de productie van elektrische generatoren stimuleren.

Het andere grote voordeel van hybride lagers met keramische rollende elementen die keramische lagers helpen bij het vinden in het lucht- en ruimtevaartsegment, is hun lichtere dichtheid (gewicht) in vergelijking met roestvrij staal. Door hybride lagers te gebruiken, hebben fabrikanten van premiummerken een gewichtsvermindering tot 60% bereikt. Bijkomende voordelen van keramische rolelementen zijn levensduurverbetering, verhoogde weerstand tegen slijtage en verontreiniging en lager vermogensverlies door warmteontwikkeling.

Druk op de winstmarges dwingt luchtvaartmaatschappijen om het brandstofrendement van het vliegtuig te maximaliseren. Als gevolg hiervan zal de aanname van keramische lagers met een lager gewicht en een langere levensduur naar verwachting gedurende de gehele prognoseperiode toenemen.

Er wordt verwacht dat de vraag naar smeringvrije verzegelde kogellagers die kunnen worden gebruikt met roestvrijstalen motoren en tandwielkasten van waskwaliteit gedurende de voorspellingsperiode (2021) zal toenemen. De verkoop van deze lagers en motoren van wasklasse zal waarschijnlijk worden aangedreven door hygiënische normen die zijn vastgesteld door de Europese Autoriteit voor voedselveiligheid (EFSA) in Europa en de Amerikaanse Food and Drug Administration (FDA) (in het geval van geëxporteerde machines). Daarnaast zal de verwachte toename van de wereldwijde vraag naar verwerkt voedsel waarschijnlijk de vraag naar voedselverwerkende machines doen toenemen en daardoor meer mogelijkheden bieden om smeringvrije verzegelde kogellagers te verkopen.

Op dezelfde manier vinden zelfrichtende kogellagers uitgebreide toepassingen in toepassingen zoals gereedschapsmachines, papierverwerkende machines en textielverwerkingsmachines. Verschuivingen in de as kunnen worden veroorzaakt door variërende belastingen op rolassen als gevolg van variaties in de afmetingen van de verschillende bewerkte objecten (in het geval van werktuigmachines) of papierafmetingen (in geval van papierverwerking) of weefselbreedten (in geval van textielverwerking). Zelfrichtende kogellagers kunnen echter dergelijke radiale belastingen op de as opnemen zonder scheefstand van de as te veroorzaken. Dit vermindert ook de wrijving op het rollende element en vermindert zo schade aan het lager. Daarom kunnen eindgebruikers een langere levensduur van de lager en langere smeerintervallen bereiken, waardoor de bedrijfskosten aanzienlijk worden verlaagd. Deze voordelen vergroten waarschijnlijk de voorkeur van de eindgebruiker voor zelfrichtende kogellagers en verhogen zo hun verkoop.

De onderstaande grafiek geeft de fasen van de marktacceptatie in Europa van de verschillende lagentechnologieën weer.