Het gebruik van lagers in voertuigen

- Apr 16, 2019-

Het gebruik van lagers in voertuigen

Bijna elke dag gebruiken we een soort voertuig voor transport. Of het nu gaat om een auto, een vrachtwagen, een bus, een trolley, enz. Ze zijn allemaal gemaakt met lagers om ze soepel te laten lopen. De uitvinding van lagers was zeer nuttig voor de automobielindustrie omdat ze worden gebruikt in de wielen en in de motor van de voertuigen.

Kogellagers gebruikt in voertuigen

Kogellagers zijn wentelelementen die worden gebruikt om de rotatie-wrijving tussen het oppervlak waarop het voertuig rijdt, zoals cementwegen en het voertuig zelf, te verminderen. Deze lagers ondersteunen ook axiale en radiale belastingen om de balans te behouden. Dit is het belangrijkst wanneer snelheidsveranderingen optreden en tijdens plotseling remmen terwijl het in werking is.

Kogellagers worden in de wielen van het voertuig gestoken in een specifiek slot dat de kooi wordt genoemd. Terwijl het voertuig loopt, lopen de lagers rond de kooi en hun functie is om de belasting van het voertuig gelijkmatig te verdelen terwijl het wordt bediend.

Als de belasting in uw voertuig het maximale draagvermogen heeft overschreden, merkt u mogelijk minder en vermoeiende ritten. Dit gebeurt omdat de lagers niet in staat zijn om het gewicht van het voertuig aan te kunnen.

In de meeste voertuigen spelen kogellagers een integrale rol. Hun belangrijkste taken zijn om de prestaties van het voertuig te verbeteren en ze zorgen voor soepel rijden omdat de remmen onder minder druk staan om de snelheid van het voertuig te regelen terwijl het in bedrijf is.

Wanneer een voertuig door wisselende of ruige terreinen rijdt, bijvoorbeeld gladde asfaltstraten, gravelwegen, ruwe wegen, laten lagers het voertuig afstellen. Het grootste voordeel van lagers is hoe ze de schok absorberen die passagiers voelen tijdens een plotselinge breuk, of een botsing tussen een ander voertuig op de weg of een constructie. Lagers spelen een belangrijke rol in de werking van een voertuig.

Lagers gebruikt in de motor van een voertuig

Lagers worden gebruikt in de motor om de bedrijfsbelastingen van de motor bij alle motortoerentallen te ondersteunen en samen met smeermiddel minimaliseren ze wrijving.

De meeste lagers in de motor zijn vlakke of glijlagers in plaats van rollagers, kogellagers en naaldlagers, antifrictielagers genoemd, die worden gebruikt waar de minimale smering beschikbaar is.

In automotoren levert het smeersysteem smeermiddel aan elk lager om ervoor te zorgen dat de as daadwerkelijk op een laag smeermiddel in glijlagers rolt. De wrijving die in dit geval wordt veroorzaakt, lijkt bijna op antifrictielagers.

Lagers zijn erg belangrijk voor voertuigen om vlot te kunnen werken en draaien. Het wordt altijd aangeraden om ervoor te zorgen dat de lagers in uw voertuig correct werken om complicaties te voorkomen.

Laatst gewijzigd op 12 april 2019, voor meer informatie, e-mail naar: info@jxtcbearing.com