Het gebruik van keramische kogellagers

- Apr 02, 2019-

Het gebruik van keramische kogellagers

Heeft u er ooit aan gedacht om keramische hybride lagers of keramische lagers te gebruiken? Er zijn veel voordelen aan het gebruik van elk van deze soorten lagers en dit wordt hieronder behandeld.

Keramische hybride lagers

Een keramisch hybride lager heeft stalen loopringen met keramische kogels. De keramische ballen werken het beste wanneer er hoge belastingen, hoge snelheden en hoge temperaturen zijn. Deze soorten lagers zijn nuttig voor een lange levensduur en er is minimale smering omdat deze deze extreme toepassingen aankan. Keramiek is veel lichter dan staal en is niet-poreus, niet-corrosief en niet-magnetisch. Keramische kogels zijn sterker dan staal. Omdat ze niet-poreus zijn, zijn ze in principe wrijvingsloos en kunnen ze sneller ronddraaien dan stalen kogels.

Keramische kogels worden meestal gemaakt van siliciumnitride, aluminiumoxide, zirkoniumoxide en siliciumcarbide. Keramiek is eigenlijk een soort glazen oppervlak. Het bevat een zeer lage wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat het goed is voor toepassingen die wrijving moeten verminderen. De levensduur van een keramisch lager wordt verhoogd vanwege het feit dat ze minder smering vereisen en harder zijn dan stalen kogels. Er is ook minder warmteontwikkeling bij hoge snelheden omdat de thermische eigenschappen beter zijn dan die voor stalen kogels.

De voordelen van keramische hybride lagers

De voordelen van het gebruik van keramische hybride lagers zijn dat er minimale smering nodig is, dit betekent dat ze langer meegaan. Ze zijn ook zeer efficiënt, wegen minder en zijn kleiner. Een ander voordeel is dat er geen koud lassen is tussen de keramische ballen en de races. Ze zijn ook geweldig voor hoge belastingen, hoge snelheden en extreme temperaturen. Ten slotte kunnen ze worden gebruikt in een verscheidenheid aan machines en productielijnen.

Hoe keramische hybride lagers worden gebruikt

Het gebruik van keramische hybride lagers varieert van racesportvoertuigen tot elektrische motoren, tot laboratoriumapparatuur, tot onderwatertoepassingen, tot ruimtevaarttoepassingen en nog veel meer. Het beste gebruik voor keramische lagers is in alles dat hoge snelheden, lage wrijving en een langere levensduur bevat.

Volledige keramische lagers

Volledige keramische lagers zijn volledig gemaakt van keramisch materiaal. Dat omvat de races en ballen. Dit betekent dat ze op vele manieren superieur zijn aan lagers van staal. Als u op zoek bent naar hogere toerentallen, het gewicht wilt verlagen of er is een moeilijke omgeving waar de temperaturen hoog oplopen, dan is het gebruik van keramische lagers ideaal.

Volle keramische lagers worden meestal gemaakt van siliciumnitride, aluminiumoxide, zirkoniumoxide en siliciumcarbide. Keramiek is eigenlijk een soort glazen oppervlak. Het bevat een zeer lage wrijvingscoëfficiënt, wat betekent dat het goed is voor toepassingen die wrijving moeten verminderen. De levensduur van een keramisch lager wordt verhoogd vanwege het feit dat ze minder smering vereisen en harder zijn dan stalen kogels. Er is ook minder warmteontwikkeling bij hoge snelheden omdat de thermische eigenschappen beter zijn dan die voor stalen kogels.

De voordelen van volledig keramische lagers

Keramische lagers zullen niet corroderen of roesten. Ze zijn 2/3 van het gewicht van staal, bevatten lagere wrijving wat resulteert in minder energieverbruik en zijn bestand tegen alkali, bloed, zout, water en zuren.

Het gebruik van keramische lagers

Volledige keramische lagers worden gebruikt in chemische baden, radiotherapie, vacuümomgevingen, MRI's, halfgeleiderproductie, voedselverwerkende industrie, positioneringsystemen voor patiënten en meer. Een omgeving die niet-corrosieve, niet-geleidende of niet-magnetische lagers vereist, is het beste.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@jxtcbearing.com