Het gebruik van lagers in kantoorapparatuur

- Jun 11, 2019-

Het gebruik van lagers in kantoorapparatuur

Heb je er ooit aan gedacht hoe belangrijk lagers zijn in de kantoorapparatuur die we dagelijks gebruiken? Elke dag komen we aan het werk en verwachten we dat de kopieerapparaten, printers, kassa's, scanners, papiersnijders, faxapparaten, enz. Naar behoren zullen werken zonder te beseffen wat hen in staat stelt om zo soepel te werken. Lagers worden in een of andere vorm in al deze apparatuur gebruikt. De volgende keer dat het kopieerapparaat of de printer stuk gaat, kan het zijn dat een lager niet goed werkt.

Het gebruik van lagers in copiers

Het kopieerapparaat is een apparaat dat meerdere keren per werkdag wordt gebruikt. Lagers worden gebruikt om het papier door te draaien, zodat u de kopieën kunt verkrijgen van het vel papier dat u in de machine hebt gestoken. De typen lagers die worden gebruikt in een kopieerapparaat zijn kogellagers en naaldlagers. Een kogellager is een soort lager van een rolelement dat gebruik maakt van kogels om de scheiding tussen de lagers te behouden. De hoofdfunctie van een kogellager is het verminderen van de rotatie-wrijving en het ondersteunen van radiale en axiale belastingen. Wat betreft een naaldlager, het is een dun cilindrisch rollend element, ook bekend als naalden, in de naaldlagers dat de radiale afmetingen kan verminderen in vergelijking met conventionele cilindrische rollagers. Ze verlagen ook de kosten in combinatie met het handhaven van ongeveer hetzelfde, of soms zelfs meer, van een belastbaarheid, maar zijn beperkt in de rotatiesnelheid.

Het gebruik van lagers in machines voor het maken van papier

In sommige kantoren worden papiermachines gebruikt. De lagers die worden gebruikt in deze machine zijn tweerijige zelfrichtende lagers. Dit type lager heeft een binnenoppervlak en een buitenring die op het veld is gemaakt. Dit geeft de mogelijkheid om zichzelf te installeren. Hierdoor kunnen ze met grote vervormingen van de binnenring aan de buitenkant werken. Dit wordt veroorzaakt door een verkeerde uitlijning van stoelen of doorbuiging van de as door de werking van de lasten. Rolelementen met dubbele rij zorgen voor een verhoogde laadcapaciteit en compenseren de negatieve structurele kenmerken. Als je je ooit afvraagt hoe papiermachines werken, zijn ze erg afhankelijk van de tweerijige zelfrichtende lagers.

Het gebruik van lagers in faxmachines

Lagers die worden gebruikt in faxapparaten komen sterk overeen met degene die in een kopieermachine worden gebruikt. Ze gebruiken zowel rollagers als naaldlagers. Meestal wordt de kunststof versie van deze lagers gebruikt in dit type toepassing omdat de lagers niet onder extreme hoeveelheden druk of warmte staan. Ze worden gebruikt om het papier door te trekken wanneer een fax wordt gemaakt.

Lagers zijn erg belangrijk voor ons dagelijks leven. Met de verbeteringen van de technologie zijn lagers steeds meer nodig. Zonder het gebruik van lagers in deze producten zouden we het papier, de kopie, de fax of de afdruk net zo gemakkelijk kunnen maken als vandaag.

Stuur voor meer informatie een e-mail naar: info@jxtcbearing.com