Het gebruik van lagers in kantoorapparatuur

- Jul 02, 2019-

Het gebruik van lagers in kantoorapparatuur

Heb je er ooit aan gedacht hoe belangrijk lagers zijn in de kantoorapparatuur die we elke dag gebruiken? Elke dag komen we aan het werk en verwachten alleen dat de kopieermachines, printers, kassa's, scanners, papiersnijders, faxmachines, enz. Naar behoren werken zonder te beseffen wat hen de mogelijkheid geeft om zo soepel te werken. Lagers worden in een of andere vorm in al deze apparatuur gebruikt. De volgende keer dat de kopieermachine of printer defect raakt, kan het zijn dat het lager niet goed werkt.

Het gebruik van lagers in kopieerapparaten

De kopieermachine is een machine die meerdere keren per werkdag wordt gebruikt. Lagers worden gebruikt om het papier door te draaien zodat u de kopieën kunt krijgen van het stuk papier dat u in het apparaat hebt geplaatst. De soorten lagers die in een kopieerapparaat worden gebruikt, zijn kogellagers en naaldlagers. Een kogellager is een type rolelementlager dat gebruik maakt van kogels om de afstand tussen de lagerringen te behouden. De belangrijkste functie van een kogellager is het verminderen van rotatiewrijving en het ondersteunen van radiale en axiale belastingen. Wat betreft een naaldlager, het is een dun cilindrisch rollend element, ook bekend als naalden, in de naaldlagers die de radiale afmetingen kunnen verminderen in vergelijking met conventionele cilindrische rollagers. Ze verlagen ook de kosten, samen met het handhaven van ongeveer hetzelfde, of soms zelfs meer, van een laadvermogen, maar zijn beperkt in de rotatiesnelheid.

Het gebruik van lagers in papiermachines

In sommige kantoren worden papiermachines gebruikt. De lagers die in deze machine worden gebruikt, zijn zelfinstellende lagers met dubbele rij. Dit type lager heeft een binnenoppervlak en een buitenring die op het veld is gemaakt. Dit geeft de mogelijkheid om het zelf te installeren. Hierdoor kunnen ze werken met grote vervormingen van de binnenring aan de buitenkant. Dit wordt veroorzaakt door een verkeerde uitlijning van stoelen of doorbuiging van de as door de werking van de belastingen. Dubbele rij rolelementen zorgen voor een verhoogde laadcapaciteit en compenseren de negatieve structurele kenmerken. Als u zich ooit afvroeg hoe papiermachines werken, zijn ze erg afhankelijk van de zelfinstellende lagers met dubbele rij.

Het gebruik van lagers in faxmachines

Lagers die in faxmachines worden gebruikt, lijken sterk op die in een kopieermachine. Ze gebruiken zowel rol- als naaldlagers. Gewoonlijk wordt de plastic versie van deze lagers in dit type toepassing gebruikt omdat de lagers niet onder extreme druk of hitte staan. Ze worden gebruikt om het papier door te trekken wanneer een fax wordt gemaakt.

Lagers zijn erg belangrijk voor ons dagelijks leven. Met de verbeteringen van technologie zijn lagers steeds meer nodig. Zonder het gebruik van lagers in deze producten zouden we papier, kopiëren, faxen of afdrukken niet zo gemakkelijk kunnen maken als vandaag.