Belangrijkste 3 redenen om plastic lagers te gebruiken

- May 25, 2020-

Top 3 redenen om plastic lagers te gebruiken


Hoewel metalen lagers / bussen tegenwoordig algemeen op de markt zijn, zijn er bepaalde toepassingen die profiteren van plastic lagers / bussen. Deze veelzijdige componenten kunnen een groot aantal vormen aannemen en aanzienlijk variëren in stijl om te werken voor de juiste toepassing.

Kunststof lagers bieden een goedkope, onderhoudsarme en eenvoudig aan te passen oplossing in verschillende omgevingen. Hun aanpasbaarheid is perfect voor gespecialiseerde toepassingen en hun flexibiliteit maakt ze ideaal voor fabrikanten die een specifiek ontwerp in gedachten hebben.

plastic-bearings-500x76

Omdat plastic lagers bestand zijn tegen vuil, stof en chemicaliën, hebben ze minimaal onderhoud nodig. Dit is handig voor toepassingen waar onderhoud niet vaak of onmogelijk is. Ze zijn ook gemakkelijk bestand tegen corrosie - en als bonus hebben ze geen smering nodig om effectief te functioneren.

De lange levensduur van dit uitzonderlijke product vertaalt zich in kostenbesparingen voor onze klanten. Elk lager kan langer worden gebruikt dan zijn metalen tegenhangers en kan in verschillende toepassingen worden gebruikt. Deze onderhoudsarme kunststof lagers vereisen minder vervanging en een veel kleinere investering dan alternatieve producten.

Aanpasbaar

De aanpasbaarheid van plastic lagers positioneert ze als een favoriete component voor veel ervaren experts uit de industrie. Omdat plastic zo'n algemeen verkrijgbaar en goedkoop materiaal is, is het maken en vervaardigen van ontwerpen op maat economisch en eenvoudig.

Veel van onze klanten waarderen plastic lagers vanwege hun unieke ontwerpflexibiliteit. In plaats van onderdelen en apparatuur samen te laten werken, kiezen we ervoor lagers te vervaardigen met het oog op apparaten. Standaardlagers van andere materialen verminderen de flexibiliteit en vrijheid op de werkplek drastisch.

De uiteenlopende aanpassingen van kunststof lagers worden duidelijk door het brede scala aan toepassingen die ze gebruiken, waaronder:

 • Bottelapparatuur

 • Transportsystemen

 • Vulstoffen

 • De voedingsindustrie

 • Hoppers

 • Mixers

 • Verpakkingsarmen

 • Productlijnen

 • Projecten die gebruikmaken van agressieve chemicaliën of zout water

 • Enkele machines

 • Afspoelen

Laag onderhoud

Kunststof lagers zijn zelfsmerend, wat betekent dat organisaties die erop vertrouwen, zich nooit zorgen hoeven te maken over de financiering van de aanschaf van dure, gespecialiseerde smeermiddelen. Dit elimineert ook de noodzaak van frequent onderhoud, wat de kosten verlaagt en de werk- en onderhoudsprocessen vereenvoudigt.

Veel klanten gebruiken plastic lagers in spoeltoepassingen vanwege hun waterbestendige eigenschappen. Zelfs projecten met zout water of agressieve chemicaliën maken gebruik van plastic lagers zonder de prestaties in gevaar te brengen. Deze lagers bieden het ideale alternatief voor bronzen, metalen en eenvoudige kunststof spuitgegoten lagers.

Hun constante en consistente lage wrijvingscoëfficiënt helpt ook het onderhoud te verminderen en de kosten te verlagen. Een lage COF zorgt voor een lange levensduur en minimaal onderhoud, waardoor plastic lagers de ideale “fit-and-forget” componenten zijn.

Goedkoop

Als u ervoor kiest om plastic bussen te gebruiken in plaats van hun metalen tegenhangers, worden de totale kosten met maar liefst 40% verlaagd. Hun slijtvastheid vertaalt zich in goedkoop onderhoud en zeldzame vervangingen. Deze lagers maken ook het gebruik van goedkope assen mogelijk, wat de projectkosten kan verlagen.

Dankzij de lage COF en hoge slijtvastheid van plastic lagers gaan ze vaak langer mee en kosten ze minder dan hun meer gangbare metalen tegenhangers. De overstap van metaal naar kunststof kan professionals in de industrie op lange termijn aanzienlijke fondsen besparen.

Voor meer informatie over onze producten en offerte, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com