Toplagertrends: IoT, nieuwe materialen en innovatiesmeermodi

- May 25, 2020-

Belangrijkste lagertrends: IoT, nieuwe materialen en innovatieve smeermodi

ByMike Santora|| IoT en voorspellend onderhoudblijven cruciale aandachtsgebieden en innovatie voor de lagerindustrie in 2020 , net als de vooruitgang op het gebied van smering en materiaalkunde. Om een ​​beter begrip te krijgen van deze technologieën en welke ontwikkelingen te verwachten, hebben we enkele vooraanstaande experts uit de branche gevraagd naar hun kijk op wat er nieuw is en wat er van hun bedrijven in 2020 komt.

Roterende lagers met IoT-functionaliteit en voorspellend onderhoud

De wijdverbreide toepassing van technologieën voor conditiebewaking, zoals trillingsanalyse, is een bewijs van de early adopters die pionierden in hun gebruik binnen de industrie. Deze technologieën hebben de manier waarop we over onderhoud denken veranderd door gebruikers de mogelijkheid te bieden de gezondheid van een bedrijfsmiddel te bepalen zonder de werking ervan te verstoren.

Het industriële internet der dingen (IIoT), in combinatie met dalende sensorkosten, heeft het gebruik van deze technologieën verder versneld en bewaking op afstand van realtime gegevens, geautomatiseerde analyse en onmiddellijke waarschuwingen mogelijk gemaakt.

“Een uitdaging die we vaak zien, is dat klanten geen recht meer krijgen op de technologie omdat deze niet correct op het actief is toegepast en daarom geen geavanceerde waarschuwing voor fouten of verslechtering biedt. One-size oplossingen passen niet bij elke toepassing voor de eindklant. Onze Perceptive Technologies-teams bieden een meer holistische benadering, inclusief on-site en externe services voor conditiebewaking, diagnostiek en andere praktische services om de bedrijfsresultaten te verbeteren, ”zegt Dan Phillips, directeur van technologiebewaking en diagnostiek voor Regal Beloit .

Regal Beloit heeft zojuist ook een nieuwe mobiele app (Regal PT Mobile App) op iOS gelanceerd waarmee klanten lagerproducten kunnen registreren en onderhoud kunnen plannen, met toegang tot onderhoudsinstructies en handleidingen om hen te helpen bij het aanbrengen van de lagers.

Bij Fersa bevat het MOSS-lagersysteem sensoren voor het meten van variabelen zoals temperatuur, trillingen, vochtigheid, belastingen of snelheid, en andere.

"Autofabrikanten zijn nog steeds een beetje terughoudend om het lager als sensor te gebruiken, maar we zien kansen op de industriële markt voor sensoring en mechatronica ... van de landbouwsector tot mechanische aandrijvingen voor de windindustrie", zegt Sergio Santo Domingo, R GG-versterker; D directeur bij Fersa Bearings.

De elektrische toekomst zal van invloed zijn op de lagerbehoeften, aangezien een elektrische auto tot 90% minder bewegende delen heeft in vergelijking met auto's met verbrandingsmotor. De mechanica is vereenvoudigd, wat een verandering in de manier van werken impliceert. Energie-efficiëntie en vermindering van het brandstofverbruik zijn aspecten die steeds meer worden gevraagd door gebruikers en fabrikanten. Fersa verwacht op korte termijn steeds efficiëntere lagers te zien, die qua afmetingen en montage zelfs kunnen verschillen van de standaardversies van het product.

Smeringsvoortgangen voor roterende lagers

De volledige evaluatie van een smeermiddel in voorgesmeerde en afgedichte radiale groefkogellagers is - naast het onderwerp lagerspeling - een van de meest onderschatte problemen bij het gebruik van wentellagers. Enerzijds moeten ontwerpingenieurs de best mogelijke smering beoordelen om wrijving en metallisch contact onder realistische bedrijfsomstandigheden te minimaliseren. Anderzijds is elk smeermiddel onderhevig aan veroudering tijdens bedrijf, afhankelijk van de feitelijke bedrijfsomstandigheden.

To learn more about our products and quote,pls email to:info@jxtcbearing.com