Trelleborg lanceert elektrisch geleidende PTFE afdichtingsmaterialen

- Apr 21, 2020-

Trelleborg lanceert elektrisch geleidende PTFE afdichtingsmaterialen

Turcon MC1® and Turcon MC2® are PTFE based electrically conductive materialsTrelleborg Sealing Solutions lanceert Turcon MC1 en Turcon MC2 materialen, de enige polytetrafluorethyleen (PTFE) op basis van elektrisch geleidende materialen die geschikt zijn voor gebruik in het voorjaar en elastomeer-energized afdichtingen. Ontworpen voor dynamische toepassingen, afdichtingen en lagers van de materialen zal zorgen voor een betrouwbare elektrische verbinding tussen bewegende delen.

Konrad Saur, Vice President Innovation & Technology voor Trelleborg Sealing Solutions, zegt: "Turcon MC1 en Turcon MC2 zijn uniek en zijn speciaal ontwikkeld voor gebruik in het voorjaar en elastomeer-energized afdichtingen, evenals lagers, in reactie op een sterke marktvraag naar elektrificatie van aandrijvingen, eMobility, sensing en IoT-oplossingen te ondersteunen."

Dus roeperenstorff, Development Manager bij trelleborg's productiefaciliteit in Helsingør, Denemarken, waar de nieuwe verbindingen werden ontwikkeld, zegt: "Geleidende elastomeers zijn beschikbaar, maar deze zijn voornamelijk alleen voor statische toepassingen, terwijl de geleidende, spuitvormbare kunststof materialen die bestaan hebben een lage flexibiliteit en zijn minder geschikt voor afdichtingsdoeleinden en installatie voor de installatie in gesloten groeven.

"Turcon MC1 en Turcon MC2 voldoen aan de eisen van onze klanten voor geleidende kunststof afdichtingsmaterialen die effectief en betrouwbaar zullen werken als afdichtingen en lagers in dynamische toepassingen. Met hen kunnen ontwerpers profiteren van het gebruik van een reeks geavanceerde PTFE-gebaseerde afdichtingsgeometrieën en alle voordelen die ze bieden in toepassingen die elektrische geleidbaarheid vereisen via bijvoorbeeld een hydraulisch systeem of een elektromotor."

Virgin PTFE is een uitstekende isolator met weerstand rond 2×10+17 Ohm-cm. Om PTFE-composieten elektriciteit te kunnen geleiden, moeten geleidende vulstoffen worden toegevoegd en deze moeten met elkaar verbonden zijn binnen de PTFE-matrix. Historisch gezien waren de enige geleidende PTFE-gebaseerde materialen verbindingen met koolstofvulling boven een "drempelwaarde".

Het feit dat elektrische geleidbaarheid werd bereikt in deze originele met koolstof gevulde PTFE-gebaseerde materialen was per ongeluk en elektrische weerstand was niet de primaire technische eis. Turcon MC1 en Turcon MC2 verschillen echter, omdat ze specifiek zijn ontwikkeld voor elektrische geleidbaarheid in dynamische afdichtingstoepassingen en daarom de afdichtingsprestaties in deze situaties zijn geoptimaliseerd.

Elektrisch geleidende afdichtingsmaterialen hebben een aantal belangrijke toepassingen:
In vliegtuigen, een worst-case scenario is dat een vliegtuig wordt getroffen door de bliksem, maar minder traumatisch is de statische opbouw die optreedt als een vliegtuig vliegt door de lucht. Elektrisch geleidende afdichtingen in het landingsgestel zorgen er bijvoorbeeld voor dat elektriciteit of statische elektriciteit veilig wordt afgevoerd.

Elektrische ladingoverdracht door de kloof tussen twee componenten kan vonken of verdwaalde stroom veroorzaken in machines en systemen, bijvoorbeeld in elektromotoren. Dit kan resulteren in hardware putjes en carbonisatie van smeermiddel of vet. Gebruik van een elektrisch geleidende afdichting of lagergronden van het systeem door het creëren van een duidelijk pad tussen twee componenten, het vermijden van corrosie problemen.

Soms moet opzettelijk een signaal worden verzonden naar of van een sensor in een systeem. Deze signaaloverdracht kan worden bereikt door gebruik te maken van elektrisch geleidende afdichtingen of lagers die een duidelijk pad voor het signaal creëren, waardoor systeemfabrikanten complexere systemen kunnen ontwikkelen die aspecten van kunstmatige intelligentie bevatten zonder elektrische circuits toe te voegen.

Om de elektrische geleidbaarheid van Turcon MC1 en Turcon MC2 te bewijzen, ondergingen de verbindingen belangrijke tests in de interne laboratoria van de Trelleborg, ook in een gespecialiseerd testoptuig dat de omstandigheden in het echte leven simuleerde. De resultaten toonden aan dat Turcon® MC1 en Turcon® MC2 een droge contactweerstand had die verwaarloosbaar (zeer geleidend) was, zelfs bij lage contactdruk en bij het draaien in olie, was de weerstand ook laag en daardoor was de geleidbaarheid hoog.

Turcon MC1 is een medium gevuld materiaal voor dynamische toepassingen die een gemiddelde tot hoge geleidbaarheid vereisen, terwijl Turcon MC2 een hoog gevuld materiaal is voor dynamische toepassingen die een hoge geleidbaarheid vereisen.

Voor meer informatie abour onze producten en offerte , pls e-mail to:info@jxtcbearing.com