Type E lagers: Tou ghness en economie

- Oct 09, 2019-

Type E lagers: taaiheid en zuinigheid


Bijna elke industrie maakt gebruik van lagers, maar soms hebben ontwerpers behoefte aan zware, zware units die betrouwbaar werken in de zwaarste omgevingen. Type E-lagers passen perfect onder deze omstandigheden en rollen soepel ondanks puin, vuil, water, chemicaliën en hoge temperaturen.

Het andere belangrijke voordeel is dat de rollende elementen Timken kegellagers zijn die geschikt zijn voor hoge radiale en stuwkrachtbelasting.

Bij Emerson Bearing behoren Type E-eenheden tot onze bestsellers vanwege hun kosteneffectieve, efficiënte ontwerp. De sleutel is de behuizing: deze units beschermen hun lagers met stevig staal, gietijzer of andere robuuste materialen - voor uitzonderlijke prestaties gedurende de gehele levensduur van het lager.

Twee hoofdtypen eenheden

Er zijn twee primaire ontwerpen voor Type E-lagers: standaardstijl en gedeelde behuizing. Standaard units hebben een enkele, solide asklare behuizing, terwijl split-units bestaan uit twee afzonderlijke behuizingen, wat zorgt voor een betere flexibiliteit in moeilijke omgevingen.

  • Standaard type E-stijl gemonteerde eenheden - De stevige materiaalconstructie maakt deze eenheden een uitstekende keuze voor toepassingen met hoge capaciteit, met speciale lagers beschikbaar voor temperaturen tot 350 ° F.

Alle standaard Type E-lagers zijn voorgesmeerd en volledig gemonteerd, klaar om radiale, stuwkracht en schokbelastingen op te nemen. Geavanceerde toepassingen en industrieën zoals mijnbouw, waterzuivering, molens en shredders vragen om zulke sterke lagers.

  • Gesplitste behuizingen Type E gemonteerde units - De gesplitste bouwstijl van deze units stelt hen in staat een verkeerde uitlijning tot ± 4 ° op te vangen. Ze zijn verkrijgbaar in uitbreidingsontwerpen voor langwerpige lineaire assen, voor maximaal positief contact en uitzonderlijke prestaties.

Gesplitste wooneenheden minimaliseren stilstandtijd met vervangende inzetstukken voor drop-in, waardoor snel en eenvoudig onderhoud mogelijk is terwijl de basis van de behuizing vast en uitgelijnd blijft. Gesplitste wooneenheden zijn verkrijgbaar in ijzer of staal en gedijen in toepassingen voor de zwaarste industrieën zoals bosbouw, scheepvaart, ventilatoren en blazers en cement.