SOORTEN KOGELLAGERS

- Oct 29, 2018-

12

Kogellagers kunnen in het algemeen worden ingedeeld in de volgende:

  • Diepgroefkogellager

  • Hoekcontactkogellager

  • Zelfinstellend kogellager

  • Stuwkracht kogellager

Groefkogellagers
Het veel gebruikte kogellager om radiale belasting te ondersteunen is 'diepgroefkogellager' of ' conradlager ' zoals getoond in figuur 11.9.1 (a) . Ze zijn voornamelijk ontworpen om hoge radiale belasting en een gematigde stuwkracht te ondersteunen. Ze hebben diepe loopbanen die continu zijn (dwz er zijn geen openingen of uitsparingen) over alle ringomtrekken. Dit type constructie maakt het de lagers mogelijk om relatief hoge stuwkracht in beide richtingen te ondersteunen. In feite is de stuwkrachtcapaciteit ongeveer 70% van de radiale belastingscapaciteit. Een kogellager dat primair is ontworpen om radiale belasting te ondersteunen, kan ook een hoge drukbelasting ondersteunen; omdat slechts een paar ballen de radiale belasting dragen, terwijl alle ballen de drukbelasting kunnen weerstaan.

De dubbele rij diepgroefkogellagers hebben twee rijen ballen die rollen in twee paar races. Ze hebben meer radiale belastingscapaciteit dan die van enkele rijlagers. Met andere woorden, ze hebben een kleinere diameter dan enkele rij kogellagers voor vergelijkbare radiale belastingscapaciteit. De juiste verdeling van de belasting tussen de ballen hangt echter vooral af van de nauwkeurigheid van de productie.

Hoekcontactlagers

De hoekcontactlagers ( fig.11.9.1b ) zijn zodanig ontworpen dat de middellijn van contact tussen kogels en loopbanen onder een hoek staat ten opzichte van een vlak loodrecht op de rotatie-as. Deze hoek wordt "contacthoek" genoemd. Het hoekcontactkogellager kan bestaan uit enkele of twee rijen kogels. Ze zijn bedoeld om radiale en axiale belasting samen of alleen axiale belasting te dragen, afhankelijk van de grootte van de contacthoek. De lagers met grote contacthoek ondersteunen zware stuwkracht. De kromtestralen van de groeven zijn in het algemeen 52 tot 53% van de kogelmiddellijn. Hoekcontactkogellagers hebben een hoge radiale belasting en een hoge unidirectionele stuwkrachtcapaciteit dan de groefkogellagers.

De contacthoek is meestal minder dan 40 ° .In het geval van hoekcontactkogellagers, wordt één zijde van de buitenring afgesneden om ballen in te brengen. Hierdoor kan het lager de drukbelasting in slechts één richting nemen. Daarom zijn enkelrijige contactkogellagers in het algemeen in paren gebruikt. In het geval van tweerijige hoekcontactkogellagers (duplex), kunnen de kogels 'achter tegen rug' en van aangezicht tot aangezicht 'of' tandem 'worden geconfigureerd ( Fig.11.9.2 ). De back-to-back en face-to-face duplexlagers zijn geschikt voor radiale belasting en axiale belastingen in beide richtingen. De tandemlagers zijn geschikt voor radiale belasting en zware axiale belasting in slechts één richting.

13

Fig.11.9.2 Dubbelzijdig contact kogellagers
Zelfuitlijnende kogellagers

Voor montage van as en behuizing die niet perfect coaxiaal kunnen worden gemaakt, kunnen de zelfinstellende kogellagers het best worden gebruikt. Ze bestaan uit twee rijen ballen op een gemeenschappelijke bolvormige buitenring ( figuur 11.9.1c ). In dergelijke lagers kan het samenstel van binnenring en kogels kantelen in de buitenste ring. Het verlies van draagvermogen is inherent aan deze constructie, als gevolg van het niet-conform zijn van de buitenste loopring met de kogels. Dit wordt gecompenseerd door het hebben van een groot aantal kogels in de lagers. Zelfrichtende kogellagers worden gebruikt in de bovenste tekenrollen en hoofdas van de ringspinmachine.

Stuwkracht kogellagers

Als de contacthoek van hoekcontactlagers groter is dan 45 °, wordt deze geclassificeerd als 'druklager'. De maximale waarde die deze hoek kan aannemen is 90 °. In een dergelijk geval zijn de races zijwaarts zoals getoond in Fig.11.9.1 (d) . Een dergelijk lager kan geen radiale belasting aannemen en wordt alleen gebruikt voor stuwkrachtbelastingen. De assen met afschuining of worm of spiraalvormige tandwielen moeten worden gemonteerd met druklagers, behalve dat de assen met honingraat (visgraat) tandwielen of gekruiste spiraalvormige tandwielen van linker- en rechterhand afwisselend langs de assen worden geplaatst.