Soorten lagers die in de bouw worden gebruikt

- Aug 21, 2019-

Soorten lagers die in de bouw worden gebruikt

Verschillende soorten lagers worden in de bouw gebruikt, afhankelijk van de eisen van de industrie, zoals het verplaatsen van zware lasten, schokbelastingen, rotatie met lage / hoge snelheid en zware werkomgevingen. Deze lageroplossingen moeten hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en weinig onderhoud bieden in een rigoureuze constructieomgeving.

Lagers kunnen variëren in grootte, afhankelijk van hoe ze voor verschillende doeleinden worden gebruikt. Ze zijn gemaakt van roestvrij staal, staal en keramiek. De primaire functie van een lager is het verminderen van wrijving tussen twee delen. Ze helpen ook bij het geleiden van bewegende delen en het dragen van lasten. Alles in de bouwsector met een roterende as moet een lager hebben. Hier zijn enkele van de verschillende soorten lagers die in de bouwsector worden gebruikt ...

Kogellagers

Kogellagers zijn er in drie basistypen, zoals hoekcontact, diepe groef en zelfuitlijning. Het meest veelzijdige en meest voorkomende type is het groefkogellager. De buitenzijde van de binnenste loopbaan en de binnenzijde van de buitenste loopbaan hebben diepe groeven in dit lager. Deze lagers worden veel gebruikt in de bouwsector. Transportbanden, bouwpompen en elektromotoren hebben diepe groeflagers.

Hoekige kogellagers lijken bijna op lagers met diepe groeven. Het enige verschil is dat ze een schouder aan de zijkant van de binnenloopbaan hebben om de precisie van de hoek te bepalen. De hoek kan 40, 25 of 15 graden zijn. Hoekcontactkogellagers worden gebruikt in bouwpompen en spindels van werktuigmachines.

Zelfinstellende kogellagers worden geleverd met twee rijen rollende elementen. De groef aan de buitenzijde van de loopbaan is vergelijkbaar met het groefkogellager. Dit lager wordt vaak gebruikt in toepassingen die bewegingen door de as hebben en flexibiliteit vereisen wanneer de as roteert.

Stuwkracht kogellagers

Stuwkracht kogellagers dragen zeer hoge stuwkracht en kunnen hoge spinsnelheden bereiken. Deze lagers worden gebruikt in toepassingen met lage precisie in de bouwsector. Ze kunnen extreme belastingen aan, maar kunnen niet op hoge snelheden werken. Ze worden vaak gebruikt in toepassingen met langzaam draaiende en zware belasting.

Kegellagers

Dit lager is ideaal voor hoge radiale belastingen en stuwkracht. Ze nemen kantelbewegingen op. Ze kunnen stuwkracht in beide richtingen opnemen als ze gekoppeld zijn. Het lager is voorgesmeerd om te werken in temperatuurbereiken van -25 ° C tot + 140 ° C. Kegellagers worden veel gebruikt in transportsystemen, bouwpompen, algemene machines en industriële installaties.

Cilindrische rollagers

Dit type lager wordt gebruikt in verschillende soorten toepassingen in de bouwsector. Ze komen in enkele rij en dubbele rij ontwerpen. Vanwege de hoge snelheden is het lager ideaal voor hoge radiale belastingen. Eenvoudige montage is een functie vanwege de mogelijkheid om de buitenste en binnenste ringen afzonderlijk te monteren. Ze worden gebruikt in bouwpompen en compressoren, industriële versnellingsbakken en elektrische motoren.

Verschillende soorten lagers worden in de bouw gebruikt. Deze lagers bieden een hoge betrouwbaarheid, duurzaamheid en weinig onderhoud in een rigoureuze constructieomgeving.

Voor meer informatie. E-mail naar: info@jxtcbearing.com