Inzicht in de ABEC-schaal voor kogellagers

- Aug 28, 2019-

Inzicht in de ABEC-schaal voor kogellagers

Elke branche heeft zijn eigen normen die individuen die zich zowel binnen als buiten het bedrijf bevinden helpen om de bestaande kwaliteitscontroles te begrijpen.

Zelfs voor iets gemaakt van hard metaal zoals kogellagers, hebben ze verschillende sterkte en kunnen ze verschillende drukniveaus aan. Afhankelijk van wat er precies nodig is, kunnen verschillende soorten kogellagers werken of niet.

De schaal van de Annular Bearing Engineering Committee (ABEC)

In het geval van de ABEC-schaal is het belangrijk om te weten dat er vijf klassen kogellagers zijn, van de grootste tot de kleinste toleranties (respectievelijk klasse 1 tot klasse 9). Elk van deze klassen heeft verschillende normen die helpen bepalen hoe een kogellager moet worden beoordeeld.

Het is belangrijk op te merken dat ABEC 11 geen echte klasse is. Dit is in sommige gevallen als verkooptactiek gebruikt, maar het is geen officiële beoordeling.

De officiële schalen die door de industrie worden geaccepteerd, zijn:

  • ABEC 1

  • ABEC 3

  • ABEC 5

  • ABEC 7

  • ABEC 9

De oneven cijfers zijn een duidelijke trend, maar nogmaals, iedereen die een ABEC 11 claimt, weet niet waar ze het over hebben of is verkeerd geïnformeerd, omdat dit cijfer nog niet bestaat.

Wanneer we het over deze beoordelingen hebben, ligt de nadruk op drie hoofdfactoren:

  • precisie

  • rendement

  • Snelheid

Over het algemeen geldt: hoe hoger de rating, hoe hoger alle drie deze dingen zijn.

De ABEC 9-klasse kan veel meer stress en druk aan en werkt nog steeds bij hogere snelheden en efficiëntie dan de 1-klasse bijvoorbeeld.

Hoewel deze drie kenmerken uiterst belangrijk zijn, moet u er rekening mee houden dat de beoordeling ook van toepassing is op andere factoren zoals gladheid of staalkwaliteit.

Inzicht in wat deze klassen vertegenwoordigen en wat ze niet zijn, kan je helpen een stap voor te blijven en je op het juiste pad te zetten naar een goede structurele constructie.

Voor meer informatie. E-mail naar: info@jxtcbearing.com