Wat zijn lageradapterhulzen?

- Aug 07, 2020-

Wat zijn lageradapterhulzen?

Bij adaptermontage wordt een lager met tapse boring op een cilindrische as gemonteerd door middel van een tapse adapterhuls. Veel typische toepassingen met gespleten kussenblokken gebruiken een adapterhuls om te monteren. De aszitting hoeft niet te worden bewerkt met de precisie toleranties voor cilindrische montage en verwarming is niet vereist. Door het lager op de conus te drijven, wordt de juiste koppeling van de componenten bereikt en wordt de lagerspeling teruggebracht tot het niveau dat wordt voorgeschreven door de toepassing. Er is geen extra locatie op de as vereist. De totale kosten die samenhangen met tapse montage zijn doorgaans lager dan bij cilindrische montage.

Adapterhulzen zijn de meest gebruikte componenten voor het plaatsen van lagers met een tapse boring op een cilindrische zitting, zoals ze kunnen worden gebruikt op: gewone assen of getrapte assen.

Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen extra locatie op de as:
Bij gebruik op glij-assen kan het lager op elke positie op de as worden geplaatst.
Bij gebruik op getrapte assen samen met een L-vormige afstandsring, kan het lager nauwkeurig axiaal worden gepositioneerd, waardoor het monteren en demonteren van lagers wordt vergemakkelijkt.

Voor meer informatie en onze offerte kunt u een e-mail sturen naar: info@jxtcbearing.com / whatapp: +86 13559751737