Wat zijn lageradapterhulzen?

- Aug 25, 2020-

Wat zijn lageradapterhulzen?

Bij adaptermontage wordt een lager met tapse boring op een cilindrische as gemonteerd door middel van een tapse adapterbus. Veel typische toepassingen met gespleten kussenblokken gebruiken een adapterhuls om te monteren. De aszitting hoeft niet te worden bewerkt met de precisie toleranties voor cilindrische montage en verwarming is niet vereist. Door het lager op de conus te drijven, wordt de juiste koppeling van de componenten bereikt en wordt de lagerspeling teruggebracht tot het niveau dat wordt voorgeschreven door de toepassing. Er is geen extra locatie op de as vereist. De totale kosten die gepaard gaan met tapse montage zijn doorgaans lager dan bij cilindrische montage.

Adapterhulzen zijn de meest gebruikte componenten om lagers met een taps toelopende boring op een cilindrische zitting te plaatsen, zoals ze kunnen worden gebruikt op: gewone assen of getrapte assen.

Ze zijn eenvoudig te installeren en vereisen geen extra locatie op de as:
Bij gebruik op gladde assen kan het lager op elke positie op de as worden geplaatst.
Bij gebruik op getrapte assen samen met een L-vormige afstandsring, kan het lager nauwkeurig axiaal worden gepositioneerd, waardoor het monteren en demonteren van lagers wordt vergemakkelijkt.

Voor meer informatie over onze producten en prijs, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.comWechat / whatsapp: +8613559751737