Wat zijn labyrintafdichtingen voor lagers?

- Jul 28, 2020-

Wat zijn labyrintafdichtingen voor lagers?

labyrinth sealsLabyrintafdichtingen zijn een veelgebruikt type mechanische afdichting die wordt gebruikt om vervuiling binnen het ontwerp van een lagersysteem te voorkomen. Lagers worden vaak gebruikt op locaties met langdurige blootstelling aan schurend stof, vuil, puin of modder. In deze sterk vervuilde omgevingen hebben de lagers bescherming nodig tegen deze externe factoren om betrouwbaar te kunnen werken.

Hoewel er veel afdichtingsopties beschikbaar zijn, is een basisoptie een labyrintafdichting. Labyrintafdichtingen zijn een contactloze afdichting die een moeilijker pad maakt voor verontreinigingen om binnen te komen terwijl ze met weinig of geen wrijving werken. De labyrintringen zijn van staal en hebben twee radiaal geplaatste labyrinttrappen die een nauwe afdichtspleet vormen met de behuizingsgroeven. Labyrintafdichtingen zorgen voor enige uitlijningsfouten, hoge snelheden, een breed temperatuurbereik en beperken de axiale beweging niet als gevolg van thermische uitzetting.

Voor meer informatie over onze producten en een offerte kunt u een e-mail sturen naar:info@jxtcbearing.com& whatapp: 0086135597537