Wat zijn de meest gebruikelijke methoden om kogellagers vooraf te laden?

- Jun 29, 2020-

Wat zijn de meest gebruikelijke methoden om kogellagers voor te laden?


De meest gebruikte methoden om kogellagers voor te laden zijn:

Voorladen in de lente:is eenvoudig, niet duur en zou de eerste overweging van een ontwerper moeten zijn. Spiraalveren of golfveerringen worden het meest gebruikt, maar er zijn verschillende soorten veren beschikbaar. De veer wordt gebruikt om de races samen of apart uit te drukken.

“Voorbelasting van de veer zorgt voor een relatief constante voorbelasting omdat het minder gevoelig is voor differentiële thermische uitzetting en een verkeerde uitlijning kan opvangen. Voorbelasting van de veer maakt gebruik van een zwevende ring die het trillingsniveau van de lagers vermindert, waardoor het een goede keuze is in geluidsgevoelige toepassingen. Dit type assemblages heeft echter een minimale stijfheid. Meestal wordt de veer zo geplaatst dat deze tegen de niet-roterende ring drukt. ”

Vaste beperking van de voorspanning wordt bereikt door de "as-preloaded" positie van de binnen- en buitenringen van elk lager mechanisch vast te zetten. Dit wordt gewoonlijk uitgevoerd met behulp van de deadweight-methode. Bij voorbelasting van het eigen gewicht wordt lijm gebruikt om de ringen op hun plaats te houden terwijl ze op hun plaats worden gehouden met een gewicht dat gelijk is aan de gespecificeerde hoeveelheid voorbelasting. Zodra de lijm is uitgehard, wordt het gewicht verwijderd.

“Nog een andere methode voor het vooraf laden van vaste beperkingen is axiale aanpassing. Deze methode vereist grote zorg, nauwkeurigheid, goed gereedschap en netheid tijdens het montageproces om overmatige voorspanning te voorkomen en correcte omstandigheden te garanderen. Eerst worden twee lagers gemonteerd met de gewenste axiale offset. De as en / of behuizing zijn voorzien van schroefdraad. Ten slotte wordt de interne speling in de lagers verwijderd door precisie-grondringen te installeren en vervolgens de moer of schroefdraadkraag vast te draaien. ”

Duplexlagers zijn bij elkaar passende lagers met een "ingebouwde" voorspanning. De binnenste of buitenste ringvlakken zijn geslepen tot een precieze afmeting die bekend staat als de voorspanning offset. Deze offset komt overeen met de axiale beweging van de ringen wanneer een specifieke axiale voorspanning wordt toegepast. Wanneer de lagers bij montage aan elkaar worden geklemd, liggen de offsetvlakken tegen elkaar, waardoor een permanente, stijve voorspanning in de lagerset ontstaat.

“Duplexlagers hebben een verhoogde radiale en axiale stijfheid. Er zijn drie algemene voorbelastingsconfiguraties. DB (back-to-back) en DF (face-to-face) kunnen bidirectionele stuwkracht aan. DT (tandem) kan zware eenrichtingsbelastingen aan. Bij hogere snelheden kunnen deze lagers door de stijve voorspanning heter worden. Deze lagers worden vaak gebruikt in werktuigmachines en andere spindeltoepassingen, vanwege hun lage doorbuiging, minimale uitloop en eenvoudige montage, ”voegt Wallace toe.

Voor meer informatie, stuur een e-mail naar:info@jxtcbearing.com // whatsapp: 008613559751737