Welke lagers zijn het beste voor corrosieweerstand?

- Jul 07, 2020-

Welke lagers zijn het beste voor corrosiebestendigheid?

rusty-ball-bearings-poor-lubricationEr zijn verschillende industrieën waar corrosiebestendigheid belangrijk is, maar niet alle lagers zijn geschikt voor gebruik in omgevingen met vocht, zuren, gassen en andere potentieel schadelijke stoffen. Corrosie kan tot verschillende problemen leiden, variërend van lagerschade die de prestaties en levensduur van onderdelen beïnvloedt tot productverontreiniging. Deze problemen maken het belangrijk om te bepalen welke lagers het meest geschikt zijn voor voedselverwerking, chemische productie en andere omgevingen waar corrosie mogelijk is.

De materialen die worden gebruikt om lagers te maken, spelen een grote rol bij het bepalen of ze bestand zijn tegen corrosie. Standaard metalen zijn van nature vatbaar voor roestvorming, waardoor verontreinigingen ontstaan ​​en slijtage en trillingen toenemen. Materialen zoals kunststoffen, roestvrij staal en keramiek bieden een hogere mate van bescherming tegen corrosie, evenals enkele andere voor- en nadelen afhankelijk van specifieke toepassingsvereisten.

Afgezien van materiaalopties zijn er extra manieren om lagers te beschermen tegen corrosie. Bepaalde smeermiddelen zijn geclassificeerd voor waterbestendigheid of bieden andere bescherming om lagers te beschermen tegen milieuschade. Lagerafdichtingen kunnen ook een extra beschermingslaag toevoegen die bepaalde stoffen buiten houdt, zoals water en reinigingsmiddelen tijdens wasbeurten. Ten slotte kunnen beschermende coatings worden gebruikt om lagers te spuiten of te platen met stoffen zoals nikkel of chroom die onderdelen beschermen gedurende de coating.

To learn more about our products and quote ,pls email to: info@jxtcbearing.com&whatapp:008613559751737