Welke lagers zijn het beste voor corrosiebestendigheid?

- Aug 17, 2020-

Welke lagers zijn het beste voor corrosiebestendigheid?

rusty-ball-bearings-poor-lubricationEr zijn verschillende industrieën waar corrosiebestendigheid belangrijk is, maar niet alle lagers zijn geschikt voor gebruik in omgevingen met vocht, zuren, gassen en andere potentieel schadelijke stoffen. Corrosie kan tot verschillende problemen leiden, variërend van lagerschade die de prestaties en levensduur van onderdelen beïnvloedt, tot productverontreiniging. Deze problemen maken het belangrijk om te bepalen welke lagers het meest geschikt zijn voor voedselverwerking, chemische productie en andere omgevingen waar corrosie een mogelijkheid is.

De materialen die worden gebruikt om lagers te maken, spelen een grote rol bij de beslissing of ze bestand zijn tegen corrosie. Standaardmetalen zijn van nature vatbaar voor roestvorming, waardoor verontreinigingen ontstaan ​​en slijtage en trillingen toenemen. Materialen zoals kunststoffen, roestvrij staal en keramiek bieden een hoger niveau van bescherming tegen corrosie, evenals enkele andere voor- en nadelen, afhankelijk van specifieke toepassingsvereisten.

Naast materiaalopties zijn er nog andere manieren om lagers te beschermen tegen corrosie. Bepaalde smeermiddelen zijn geclassificeerd op waterbestendigheid of bieden andere bescherming om lagers te beschermen tegen milieuschade. Lagerafdichtingen kunnen ook een extra beschermingslaag toevoegen die bepaalde stoffen buiten houdt, zoals water en reinigingsmiddelen tijdens het wassen. Ten slotte kunnen beschermende coatings worden gebruikt om lagers te spuiten of te plaatsen met stoffen zoals nikkel of chroom die onderdelen beschermen gedurende de duur van de coating.

Voor meer informatie over onze producten en een offerte kunt u een e-mail sturen naar:info@jxtcbearing.com // Whatsapp: +8613559751737