Welke functies hebben lagers nodig voor toepassingen met regelmatige wasbeurten?

- May 25, 2020-

Welke functies hebben lagers nodig voor toepassingen met regelmatige wasbeurten?

Ritbearing-pasta-machine-dies-brass-factoryWasbeurten komen regelmatig voor bij veel toepassingen, maar die wasbeurten kunnen problemen opleveren voor bepaalde lagers. Na verloop van tijd kan de stroom van water en reinigingsmiddelen de prestaties schaden en zelfs leiden tot defecte lagers zonder een juist onderdeelontwerp. Gelukkig zijn er manieren om deze problemen te verminderen of te voorkomen.

Uw keuze van lagermaterialen is een belangrijke factor waarom lagers slagen of falen na meerdere wasbeurten. Sommige materialen zijn beter bestand tegen corrosie veroorzaakt door water en chemicaliën dan andere. Zo hebben roestvrij staal en kunststof allebei een natuurlijke weerstand, terwijl standaard chroomstaal na verloop van tijd kan gaan roesten.

Er zijn ook functies die u aan bepaalde lagers kunt toevoegen om de binnenkant van uw lagers te beschermen tegen ongewenste vloeistoffen of verontreinigingen. De juiste lagerafdichting of schild dient als een beschermende barrière die de kogels of rollen kan beschermen tegen het wasproces. Het kan ook voorkomen dat de smering per ongeluk wordt uitgespoeld tijdens het wasproces. Naast een afdichting en afscherming, zijn er vaste smeermiddelen die de onderdelen tijdens het gebruik smeren of oliën en tijdens stilstand het losse smeermiddel opzuigen. Dit kan de smering verder beschermen tegen chemicaliën en andere verontreinigingen.

Een ander potentieel probleem voor toepassingen met frequente wasbeurten is dat het lager mogelijk niet compatibel is voor die specifieke toepassingen. Zo worden washdowns veel gebruikt in de voedingsindustrie, waardoor je ook food-grade lagers nodig hebt. Als zodanig is het belangrijk om te investeren in lagers die zijn ontworpen voor zowel wasbeurten als uw specifieke omgevingen.

To learn more about our products and quote,pls email to:info@jxtcbearing.com