Wat is een geïnduceerde axiale belasting en hoe deze te berekenen?

- Sep 03, 2019-

Wat is een geïnduceerde axiale belasting en hoe deze te berekenen?

Alle lagers met niet-nul contacthoeken genereren een axiale belasting en zijn van toepassing als radiale belasting. Een dergelijke gegenereerde belasting kan met veel namen worden genoemd, zoals een berekende drukbelasting, een axiale kracht en een geïnduceerde axiale belasting (of IAL).

Er is een heel eenvoudig concept betrokken bij IAL in termen van kegellagers of contactkogellagers, de rol of de bal staat onder een hoek. Telkens wanneer u een extra radiale belasting plaatst, duwt u de rol de heuvel af. Het impliceert dat een dergelijke actie een substantiële axiale component genereert.

Met andere woorden, een radiale belasting uitgeoefend op een enkele rij kegellagers zal de belasting onder een hoek van een loopbaan naar de andere overbrengen. Dit is wanneer de interne axiale belasting en de lageras worden geïnduceerd.

Telkens wanneer u de equivalente lagerbelasting voor elke toepassing berekent, moet u dit concept overwegen. Het wordt ook toegepast voor andere lagertoepassingen met 2 enkele lagers of lagerparen die in paren zijn georganiseerd.

Axiale belasting voor lagers berekenen

Er zijn noodzakelijke vergelijkingen ontwikkeld voor verschillende lagertoepassingen en belastingsgevallen. Dergelijke vergelijkingen zijn geldig op basis van de onderstaande voorwaarden:

  • Alle lagers zijn ten opzichte van elkaar aangepast tot nulspeling, maar er is geen voorspanning;

  • FrA en FrB kunnen positief zijn, zelfs als ze in de tegenovergestelde richting handelen;

  • Lager A zal worden onderworpen aan de radiale belasting (FrA) terwijl lager B zal worden onderworpen aan een andere radiale belasting (FrB)

  • Dergelijke radiale belastingen werken op de drukcentra van de lagers

Dit is slechts een zeer eenvoudige basis voor dit concept. Als u meer wilt weten, kunt u online naar andere bronnen zoeken. Op basis van de hier verstrekte informatie krijgt u een idee over IAL en de bijbehorende concepten.

U kunt onderzoek doen naar de beste senior specialisten in rollagers of degenen die op het gebied van werktuigbouwkunde hebben gewerkt. Ze kunnen u helpen de antwoorden te vinden die u nodig hebt en nuttige tips delen om de berekening perfect en gemakkelijk te maken. Als u zich zorgen maakt, aarzel dan niet om ze te bellen en uw zorgen verder te bespreken.

Voor meer informatie, pls email naar: info@jxtcbearing.com